SOSYAL AKTİVİTE VE KÜLTÜR MERKEZİ

BAKANLIK BÜNYESİNDE BULUNAN OZAN KÖYDEKİ BİR ARAZİ, SOSYAL AKTİVİTE VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPILMASI AMACIYLA BELEDİYEYE TAHSİS EDİLDİ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Girne Belediyesi arasında, bakanlık bünyesinde bulunan ve Ozanköy’de kullanımda olmayan eski ilkokulun bulunduğu boş arazinin belediyenin kullanımına verilmesi için protokol imzalandı.
Protokole Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza koydu.
Arazi, Ozanköy ve bölgesine Sosyal Aktivite ve Kültür Merkezi yapılması amacıyla Girne Belediyesi’ne tahsis edildi.
Milli Eğtim ve Kültür Bakanlığı’nda gerçekleştirilen imza töreninde, Bakanlık ve belediye yetkilileri de hazır bulundu.

BEROVA
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, imza töreninde yaptığı konuşmada, Girne Belediyesi’yle imzalanan protokolün önemine değindi.
Girne Belediyesi’nin Ozanköy’de Sosyal Aktivite ve Kültür Merkezi yapılması amacıyla hazırladığı projeyi hayata geçirmek için bakanlık bünyesinde bulunan araziyi protokolle Belediye’ye verme kararı aldıklarını söyleyen Berova, projenin çok faydalı olacağını düşündüklerini kaydetti.

Bakan Berova, arazinin belediyeye tahsisiyle, Girne Belediyesi’nin merkezin yapımı konusunda faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

GÜNGÖRDÜ
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, geçmiş bakan döneminde Ozanköy ve bölgesine Sosyal Aktivite ve Kültür Merkezi yapılması için proje çalışmasının sunulduğunu ifade ederek, projenin kabul edilerek, protokolün bugün bakanlıkla imzalanacağını kaydetti.
Proje hakkında bilgi veren Güngördü, toplam alanı 3 bin 800 metrekare olacak merkezin, 900 metrekare kapalı alanı olacağını söyledi.
Büyük bir iç bahçesi olacak merkezin, bütün oda ve salonlarının bu iç bahçeye açılacağını anlatan Güngördü, binanın maliyetinin Girne Belediyesi tarafından karşılanacağını ve yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’ye mal olacağını kaydetti.
Merkezde engellilere, yetişkin ve çocuklara yönelik aktivitelerin yapılabileceğini, konserler verilebileceğini de belirten Güngördü, merkezden Ozanköy ve çevre bölgelerden insanların yararlanabileceğini söyledi.
Güngördü, merkezin, bölgede düzenlenecek kurslara da ev sahipliği yapabileceğini belirterek, amacın köye bir canlılık getirmesi olduğunu kaydetti.
Güngördü, Merkezin yapılacağı arazinin boş olduğunu, eski ilkokulun avlusunun bulunduğunu, arazide bina olmadığına dikkat çekerek, merkez binasının 8 ayda tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Önceki Haber GİRNE’DE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN EL ELE VERİLDİ