GİRNE’DE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN EL ELE VERİLDİ

GİRNE’DE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN EL ELE VERİLDİ

*** Girne Belediyesi’nin katkılarıyla Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Girne’de “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

***Kent merkezinde bisiklet turuna katılan gençler, Kale çevresinde oynanan hazine avı oyunuyla eğlendi. Kordonboyu’nda sokak basketbolu ve judo gösterisi yapıldı. Müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” çerçevesinde “Uyuşturucu ile Mücadelede El Ele-Birlikte Başaracağız” sloganı ile düzenlediği “Uyuşturucu ile Mücadele Haftası” etkinlikleri 25-26 Haziran 2016’da Girne’de gerçekleştirildi. Girne Belediyesi’nin de katkı koyduğu etkinlikte, gençlerle birlikte spor yapıp eğlenerek uyuşturucuyla mücadelede farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

Bisiklet turu ve hazine avı heyecanı
25 Haziran 2016 Cumartesi günü, Girne Belediyesi ve Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği işbirliğinde “Uyuşturucuya karşı pedal çeviriyoruz” sloganıyla bisiklet turu düzenlendi. Girne Belediyesi önünde buluşan bir grup duyarlı genç kent merkezinden geçti. Ardından da aynı gün Girne Kalesi çevresinde “İçindeki Hazineyi Keşfet” sloganı ile ödüllü hazine avı etkinliği düzenlendi. Kazananlara ödülleri Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü tarafından verildi.

Girne Belediyesi, Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği ve Basketbol Federasyonu işbirliğinde 26 Haziran 2016 Pazar günü “Yaşam sporla güzel” sloganı ile Kordonboyu’nda basketbol turnuvası düzenlendi.

KKTC Judo Hapkido ve Kickboks Federasyonu yıldız ve genç gruplar gösteri gerçekleştirdi. “Müzik ile stres at” sloganı altında Kordonboyu’nda Sultan Durusular konser verdi.
Güngördü: “Sorgulayan ve umut dolu bireyler yetişmesini arzuluyoruz”

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi boyutlara ulaştığını ifade ederek, bu konuda genç nesilleri bilgilendirmek gerektiğini söyledi. Güngördü, “Uyuşmuş beyinler ve hayattan izole olmuş bireyler yerine spor ve sanatla ilgilenen, yaşamın içerisinde dahil olan, sorgulayan ve umut dolu bireyler yetişmesini arzuluyoruz. Bu konuda da elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, bu yıl uyuşturucuyla mücadelede haftasında düzenlenen etkinliklerde çeşitli kurum ve kuruluşlar yanında halktan da destek gördüklerini belirterek, başından itibaren Girne Belediyesi’nin yanlarında olduğunu, bu nedenle de final etkinliklerini Girne’de gerçekleştirdiklerini söyledi. Karaokçu, Girne Belediye Başkanı Güngördü’ye ve etkinliklere katkı koyan herkese teşekkür etti.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI.

Önceki Haber 6’INCI GİRNE KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ TEMMUZ’DA DA DOLU DOLU

Girne Belediyesi - Bilgi İşlem Bölümü © 2023.