5. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI 2016 SONUÇLANDI

Altın Zeytin Ödülü’nü Engin Selçuk (Türkiye), Gümüş Zeytin Ödülü’nü Musa Keklik (Türkiye), Bronz Zeytin Ödülü’nü Sajad Rafeei (İran) isimli çizerler kazandı…

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen, 71 ülkeden 461 katılımcının 907 eser ile katıldığı, 5. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması – 2016 kesin sonuçları belli oldu.
Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Düzenleme Komitesi’nin yaptığı açıklamaya göre “Zeytin, Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri” konularının işlendiği yarışmada dereceye giren çizerler şöyle:

Birincilik Ödülü: Engin Selçuk (Türkiye) 1.000 Euro + Altın Zeytin; İkincilik Ödülü: Musa Keklik (Türkiye) 800 Euro + Gümüş Zeytin; Üçüncülük Ödülü: Sajad Rafeei (İran) 600 Euro + Bronz Zeytin.

Uluslararası Seçici Kurul Özel Ödülleri: Gabriele Corvi (İtalya), Mojmir Mihatov (Hırvatistan), Marin Cretu (Romanya)

Kurumlar ve Kişiler Özel Ödülleri: Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü Özel Ödülü: Angelo Campaner (İtalya), Girne Belediyesi Özel Ödülü: Zoran Josic (Slovenya), Girne Belediye Müdürlüğü Özel Ödülü: Shirin Gholipour (İran), Karikatürcü Örgütleri Federasyonu (FECO – KIBRIS) Özel Ödülü: Dolgun Dalgıçoğlu (Kıbrıs), Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Zeytin Festivali Özel Ödülü: Serdar Kıcıklar (Türkiye), Erten Kasımoğlu Özel Ödülü: Aslı Avcı (Türkiye), Joseph George Szabo Özel Ödülü: Juli Sanchis Aguado (İspanya).

5. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Sergisi ve ödül töreni, 15. Girne Zeytin Festivali çerçevesinde, yer alacaktır.

5. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurulu’nda Nidai Güngördü (Kıbrıs), Peter Nieuwendijk – Seçici Kurul Başkanı (Holland), Adnan Taç (Türkiye), Derman Atik (Kıbrıs), Doaa El Adl (Mısır), Eray Özbek (Türkiye), Hüseyin Çakmak (Kıbrıs), Ivan Hanousek (Çek), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Musa Kayra (Kıbrıs), Mustafa C. Azizoğlu (Kıbrıs), No-rio Yamanoi (Japonya), Roger Penwill (İngiltere) görev yapmıştı.

Önceki Haber SOSYAL AKTİVİTE VE KÜLTÜR MERKEZİ