Kanser Hastalarına Yardım Derneği Prostat Kanseri Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Girne’de Sosyal Yasam Merkezi Önünde Prostat Kanseri Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi.
1-31 Mart Prostat Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Broşür Dağıtımı Yanında Merkez Önüne Kurulan Koşu Bandıyla Da Vatandaşlar Konu Hakkında Bilinçlendirildi.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Koca İsmail, prostat kanserinin meme kanserinin önüne geçtiğini söyleyerek bu konuda bu yıl ilk kez bir farkındalık etkinliği yaptıklarını dile getirdi. Koca İsmail, Girne’de gerçekleştirilen bu farkındalık etkinliğinin verimli geçtiğini kaydetti. Raziye Koca İsmail, Girne Belediye Başkanına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, onurluk takdiminde bulundu.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kanser Hastalarina yardım derneğinin çalışmalarını uzun yıllardır takdirle izlediğini söyledi. Güngördü “Dernek Kuzey Kıbrıs’ta önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bugün Girne belediyesi sosyal yasam merkezi önünde prostat kanseri farkındalık etkinliğinde dernek başkanı Raziye koca İsmail ve ekibiyle birlikte olmaktan ve bu farkındalık etkinliğine katkı koymaktan mutlu olduğumu belirtirim. Erken tanı ve teşhis tüm kanser türlerinde olduğu gibi prostat kanserinde de önemlidir. 50 yas üzeri tüm erkeklerin bu konuda duyarlılık gösterip kontrollerini ihmal etmemelerini belirtirim”dedi.

Önceki Haber ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ