Kadınlar Birliği Girne’de şube açtı

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, Girne Belediyesi tarafından tahsis edilen arazi üzerine yaptıkları Girne şubesini törenle açtı

Girne Belediyesi tarafından tahsis edilen arazi üzerine lokalini yapan Girne Türk Kadınlar Birliği düzenlenen açılış töreniyle, yeni lokalini faaliyete geçirdi. Açılış törenine milletvekilleri Dt Ünal Üstel, Dr Özdemir Berova, Av Fazilet Özdenefe, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Gülten Oktay, Türkiye’den Onur Konuğu olarak katılım gösteren Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema Kendirci, Girne Türk Kadınlar Birliği Başkanı Mübeccel Kutay ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından, tütsüler yakıldı, kurdele kesimi yapılarak lokal hizmete açıldı. Lokalin yapımı aşamasında emeği geçen tüm isimlere plaket takdim edildi.

Güngördü: Birlik daha fazla yardımda bulunacak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü açılışta yaptığı konuşmada, yıllardır Kadınlar Birliği’nin Girne’de büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, tek eksiklerinin lokal binası olduğunu söyledi. Nidai Güngördü, birlikten gelen talep doğrultusunda belediye meclisinin aldığı kararla Girne Belediyesi Leymosunevi’nin yanında bir alan tahsis edildiğine dikkat çekerek, daha önce bina için kira ödeyen birliğin artık bu parayı yardımda bulunmak için kullanacağını kaydetti.

Kutay: Arazi belediyeden, lokal bizden

Girne Türk Kadınlar Birliği Başkanı Kutay, 1953 yılından bugüne, tüzüklerinde belirtilen amacın çok ötesinde, sırasında fakir anası, mücahide annesi, eğitmen ve hemşire olmuş başkan ve üyeleriyle toplumsal birlik ve dirlik sağlayıcı rol üstlendiklerini, birlik olarak 1974’ten sonra da Girne’de var olmaya devam ettiklerini kaydetti. Mübeccel Kutay,  tamamen öz kaynaklarıyla inşa edilen lokalin kendileri için onur kaynağı olduğuna işaret ederek, yuvayı kendilerinin yaptıklarını ancak ağacı, yani araziyi Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye borçlu olduklarını ifade etti.

Kadınlar büyük başarılara imza atacak

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Gülten Oktay ile Türkiye’den Onur Konuğu olarak katılım gösteren Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sema Kendirci ise yeni lokallerinde kadınların büyük işlere imza atacağına dikkat çekerek, araziyi tahsis eden belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkürlerini sundu.

Önceki Haber Alevi Kültür Merkezi’nin temeli atıldı