Alevi Kültür Merkezi’nin temeli atıldı

KKTC Alevi Kültür Merkezi, Girne Belediyesi’nden tahsis ettiği alan üzerine lokal binası inşa etmeye başladı.

KKTC Alevi Kültür Merkezi Girne Şubesi Lokali için temel atma töreni düzenledi. Törene, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber ve vatandaşlar katıldı. Girne Belediyesi ile KKTC Alevi Kültür Merkezi arasında lokal yeri verilmesi amacıyla Şubat ayında bir protokol imzalanmıştı.

Güngördü: İnanç, insan hak ve özgürlüklerine önem veriyoruz

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü törende yaptığı konuşmada, belediye meclisi olarak inanç, insan hak ve özgürlüklerine büyük önem verdiklerine işaret ederek, kendi lokal binasını yapacak merkeze alan konusunda yardımcı olduklarını ifade etti. Güngördü, yapılacak olan lokalin hayırlı olmasını diledi.

Kaya: Girne’de şubemiz yoktu

KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya ise 1994’te kurulan merkezin ülke genelinde şubeleri bulunduğunu ancak Girne’de herhangi bir şubelerinin bulunmadığını belirterek bunun büyük eksikliğini hissettiklerini söyledi. Metin Kaya, Girne’de yapılacak lokalden dolayı üyelere daha yakın olacaklarına işaret ederek, kendi kültür ve inançlarını tanıtıp paylaşmalarına imkan tanınacağını ifade etti. Kaya, lokal binası yapmak için verilen alan konusunda Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Önceki Haber Transfer istasyonundan 4 belediye faydalanacak