Güngördü Dr Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve belediye çalışanları Dr Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye çalışanlarından oluşan bir heyetle Dr Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Dr Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Cumhuriyet Meclisi İdari Mali Teknik Parlamenter Hizmetler Müdürü Serkan İlseven, müze sorumluları Altay Sayılı ve Anıl Özatenç hazır bulundu.
Müzeyi gezen ve görevlilerden bilgi alan Nidai Güngördü, ziyaretin sonunda müze anı defterini imzaladı. Güngördü, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en kritik döneminde elini taşın altına ilk koyanlardan Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve saygıyla andı.

Tarihi binanın müzeye dönüştürülmesi önemli
Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, hastaların şifa bulduğu, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesine ve yaşamsal hakkını aradığı döneme tanıklık eden ve Halkın Sesi gazetesine ev sahipliği yapan tarihi binanın çağdaş bir müzeye dönüştürülmesinin önemine dikkat çekti. Nidai Güngördü, değerlerine sahip çıkan, müzelerini kuran ve koruyan bir toplumun, dünya üzerindeki varlığını gerçek anlamda kanıtlamış bir toplum olduğunu dile getirdi. Müzelerin toplum hafızasını canlı tutma özelliği taşıdığını, tarihi yaşatan yerler olduğunu ve sosyal süreçleri anlamayı kolaylaştırdığını ifade eden Güngördü, bu amaçla Girne’de yapmak istedikleri bir kent müzesi için “Çalıştay” düzenlediklerini kaydetti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NİN EL ATTIĞI YIKIK SUR DUVARININ RESTORESİ SÜRÜYOR