GİRNE SOKAKLARI VAKUMLU SÜPÜRME ARACIYLA TEMİZLENİYOR

Girne Belediyesi, vakumlu yol süpürme aracıyla kent içerisindeki meydanlar, kaldırımlar ve yollarda daha hızlı ve etkin temizlik için çalışıyor.

Girne Belediyesi’nin, kent halkına daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Daha temiz bir kent için araç filosunu artıran Girne Belediyesi’nin vakumlu yol süpürme aracıyla kentin dört bir yanı sabahın erken saatlerinde temizleniyor. Yeni makinenin yüksek vakum gücü ve geniş süpürme aralığıyla meydanlar, kaldırımlar ve yollarda temizlik son derece hızlı bir şekilde yapılıyor. Makine, temizlik sırasında toz kalkmasını da engelleyerek, daha kaliteli bir temizlik hizmetinin sunulmasını sağlıyor.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kent genelinde temizlik konusunda çalışmalarına daha da ağırlık verdiklerini, araç ve ekipmanların artırılmasıyla daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmayı hedeflediklerini söyledi. Güngördü, “Modern araçlarla birkaç insanın yapacağı çalışmaları daha kısa sürede ve etkin şekilde gerçekleştiriyoruz. Daha çağdaş, daha temiz bir Girne için çalışıyoruz” dedi.

Güngördü: “Çevre temizliği konusunda daha duyarlı olunmalı”

Kent genelinde farkındalık çalışmaları ve uyarı tabelalarının artırılmasıyla da çevre temizliği konusunda halkın daha bilinçli olması için çalıştıklarını ifade eden Güngördü, temiz bir çevrenin en önemli unsurunun duyarlı ve bilinçli insanlar olduğuna vurgu yaptı. Güngördü, her gün sabahın erken saatlerinden itibaren şehirde temizlik çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü de söyleyerek ne yazık ki çevreyi kirletenlerin bir türlü önüne geçilememesiyle sıklıkla zor durumlarda kalındığını ifade etti. Güngördü, çevre temizliği konusunda herkesi daha duyarlı olmaya davet etti.

Önceki Haber Güngördü Dr Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.