GÜNGÖRDÜ, 19 MAYIS TÜRK MAARİF KOLEJİ VE ALMAN ÖĞRENCİ GRUBUNU KABUL ETTİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin kardeş okulu olan Almanya’dan Asbach Konrard okulunun öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan heyeti kabul etti. Kabulde konuşan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Müdür Raif Asfaroğlu, Güngördü’ye her zaman okullarına sağladığı maddi ve manevi destek için teşekkür etti.
Alman öğrenci kafilesine gezisi sırasında eşlik eden 19 Mayıs Türk Maarif Kolej Almanca öğretmeni Hüseyin Tüccar, Güngördü’ye, Eğitim Kültür Projesi kapsamında 2004 yılından itibaren iki okul öğrencilerinin karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında bilgi verdi. Öğrenciler Güngördü’ye kabulu için teşekkür ederek çiçek takdim etti.

TÜCCAR: “BU ETKİNLİĞİN DÜNYA BARIŞINA KATKISI VARDIR”

Hüseyin Tüccar, bu etkinliğin amacının öğrencilerin öğrendikleri Almanca dilini pekiştirmeleri, dostluklar geliştirmemeleri ve Kıbrıs Türk Kültürünü ve kimliğini Avrupa’ya taşıyıp aynı şekilde, Avrupa kültürünü yakından görüp, tecrübesine varmaları olduğunu belirtti. Bu organizasyonun dünya barışına da katkısı olduğunu söyleyen Tüccar, iki okul arasındaki bu ziyaretlerin 15 yıldan buyana devam ettiğinin altını çizdi.

GÜNGÖRDÜ: BİRBİRİNİZİ SEVİN, İNSANI SEVIN, DOĞAYI, HAYVANLARI SEVİN

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Alman öğrencileri Girne’de misafir etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, 19 Maarif Koleji’nin ülkenin en başarılı okullarından olduğunu söyledi. Güngördü, okul idaresini böylesi önemli bir etkinlik organize ettikleri için kutladı. Bu tür kültür alışverişinin önemine dikkat çeken Güngördü, “Sizden tek isteğimiz birbirinizi sevmeniz, insanı sevmeniz, doğayı sevmeniz, hayvanları sevmenizdir.” diye konuştu.
Bu tür organizasyonların dünya barışına katkı sağladığını, gençlerin de bu hoşgörü ve sevgi kültürüyle dünya barışına katkı sağlayacağına inancını belitti.

Önceki Haber Turkcell Girne Yarı Maratonu yapıldı