GİRNE BELEDİYESİ TAKI TASARIM VE EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Girne Belediyesi Takı Tasarım ve El Sanatları Sergisi Grand Pasha Otel’de gerçekleştirildi. Açılış, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı’nın eşi Ayşegül Paç ve Girne Belediyesi Takı Tasarım ve El Sanatları Atölyesi Eğitmeni Çelen Özkaynak tarafından yapıldı.
Birbirinden güzel eserler görücüye çıkarken aynı zamanda açılan stantta satışa sunulan eserlerden elde edilen gelirin Akut Lösemi hastası 6 yaşındaki Nefes’in tedavisine destek olarak kullanılacağı kaydedildi.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, açılışta konuşan eğitmen Çelen Özkaynak, “Eserlerin her bir telini sevgiyle dokuduk, her bir boncuğu sabırla dizdik. Ülkemiz ekonomik izolasyonla altında. Ve bu ülkede var olmanın tek çıkar yolunun üretim olduğunu düşünüyorum” dedi. Özkaynak, ülkemiz kadınının görünür olması ve söz sahibi olabilmesi için daha çok çalışması gerektiğini ifade ederek, kendilerine her zaman desteğini esirgemeyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye teşekkür etti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise eğitmen ve 45 öğrencinin yaptığı çalışmaları takdirle izlediğini belirterek, serginin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik etti. Güngördü, kadınların emek harcayarak ortaya çıkardığı bu eserlere sahip çıkılması gerektiğine işaret ederek, özel günlerde hediye verirken bu merkezin ürettiklerinden de yararlanılması gerektiğini ifade etti.

Önceki Haber UĞUR MUMCU CADDESİ YOL DÜZENLEME PROJESİ BİRİNCİ ETABI İÇİN İHALE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI