19’uncu Kıbrıs İpek Koza Festivali 4 Mayıs

Konum
Bellapais Manastırı
Kategori Festival

19’uncu Kıbrıs İpek Koza  Festivali  4 Mayıs Cumartesi günü  başlayacak.14.00’da açılış konuşmaları gerçekleşecek.

İpek  böceği yetiştiriciliği  ve  koza el sanatları  ilgili sunum ve söyleşiler, atölye çalışmaları, dut fidanı dikimi, çocuklara yönelik  sanatsal aktiviteler, şiir ve müzik dinletileri, ülke sanatçılarının karma resim  sergileri yer alacak ayrıca  manastır önündeki alana kurulacak  stantlarda, ipekböceği   çeşitli el sanatları ve yiyecek içecek satışları da  yapılacak.

Festival  boyunca, her gün ziyaretçiler arasında yapılacak çekilişle dut fidanı dağıtılacak.

-10:00: Stantların  Açılışı  ve Müzik Yayını (Opening of Stalls and Music Broadcast)

-11:00: Dut Fidanı Dikimi

Yer: Şht. Fuat Niyazi Sokak – Şövalye Yolu Bellapais

Mulberry Sapling Planting

Location: Sht. Fuat Niyazi Street – Şövalye Road Bellapais

-12:30: Şiir  ve Şarkı  Dinletisi Beylerbeyi Anaokulu  Öğrencileri

(Poetry and Song Recital Beylerbeyi Kindergarten Students)

-13:00: Müzik Yayını Nostalji Dünya Müzikleri (Music Broadcast

World Nostalgia Music)

Koza El Sanatları Atölye Çalışmaları (El İşi Üreten Stantçıların Katılımlarıyla)

(Cocoon Handicraft Workshops With the Participation of Stallholders Producing Handicrafts)

-13:15 Sunum: Huzur  ve Bereketin  Sembolü  Dut Ağacı

Mehmet Atak  Ziraat Yüksek  Mühendisi (Girne Belediyesi Park Bahçeler  Şube Amiri) Presentation :  Mulberry Tree, Symbol of Peace and Abundance

Mehmet Atak Senior Agricultural Engineer (Kyrenia Municipality Park Gardens Branch Supervisor)

-13:30: Solo Konser Erce Güner (Solo Concert Erce Güner)

-14:30: Halk Dansları Gösterisi Çatalköy  Nostalji  Halk Dansları  Topluluğu

(Folk Dance Performance Çatalköy Nostalgia Folk Dance Group)

-14:45: Konser (Concert) İbrahim Özbaskın

Grup Black Trio (Group Black Trio)

-15:45: Söyleşi:1952- 1956 yılları arasında  Bellapais’te yaşamış ünlü ingiliz  yazar  Lawrence Durrell’in ‘ Acı Limonlar’ isimli eserinde yer alan  Kıbrıslıların, sosyal ve kültürel yaşamları  üzerine değerlendirme

Sunum : Prof. Dr. Şevket Öznur  Araştırmacı – Yazar

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı /Araştırmacı- Yazar (Interview :

An evaluation of the social and cultural life of the Cypriots in the work ‘Bitter Lemons’ by the famous British writer Lawrence Durrell, who lived in Bellapais between 1952 and 1956.

Presentation : Prof. Dr. Şevket Öznur Researcher – Author

President of the Cyprus Turkish Writers Union / Researcher-Writer)

-16:00: Dans Gösterisi Kuzey Kıbrıs Filipinliler Derneği  Dans Gösterisi (Dance Show North Cyprus Filipinos Society of Northern Cyprus Dance Show)

-17:45-19:00: Konser (Concert) Beyaz Trio