GİRNE BELEDİYESİ’NİN EĞİTİME KATKILARI SÜRÜYOR

dsc_0203 dsc_0161 dsc_0339 dsc_3285 dsc_3274Girne Belediyesi’nin eğitime katkıları sürüyor. Belediye sınırları içerisindeki okullar yeni eğitim yılına hazır…

Girne Belediyesi’nin, belediye sınırları içerisindeki kamu okullarına yatırımları sürüyor. Halktan toplanan emlak vergilerinin yüzde 15’i bölge okullarının ihtiyaçları için kullanılıyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne 23 Nisan İlkokulu’nda tören alanının düzenlenerek, büst ve genel tamirat ve tadilat işlerinin yapıldığı 110 metre uzunluğundaki basamakların düzenlendiği belirtildi. Girne Maarif Anaokulunda çatının tamir edildiği, oyun parkının yenilendiği, aynı zamanda okulun dış cephesinin boyandığı ifade edildi. Girne Belediyesi tarafından Anafartalar Lisesi’ne ise yeni 10 kız, 10 erkek tuvaleti inşaa edildiği belirtilirken, okula yeni öğretmen odası da yapıldığı belirtildi.
Osman Türkay Anaokulunda genel tadilat, çatı düzenlemesi ahşap ve boya işleri yanında büst, Karaoğlanoğlu İlkokulu’na ise yeni çeşme yapıldığı, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde de çok amaçlı salon yapımının sürdüğü kaydedildi. Aynı zamanda Hasan Cafer İlkokulu önündeki kaldırım çalışmalarının da tamamlandığı, okul önlerinin yaya geçitleri çizim çalışmalarının da kısa süre içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

İhtiyaca yönelik eğitime yatırımlar sürüyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü öğretmen ve öğrencilerin daha rahat bir ortamda çalışmalarına olanak sağlamak amacıyla, okul yönetimleriyle yaptıkları görüşmelerde ihtiyaçların saptandığını ve buna yönelik yatırımlarının sürdüğünü ifade etti. Güngördü, halktan toplanan emlak vergilerinin belirli bir bölümünün belediye sınırları içerisindeki okullar için kullanıldığını söyledi.
Güngördü, yeni eğitim yılının başlamasından önce işlerin tamamlanmasını planladıklarına işaret ederek tüm öğrenci ve öğretmenlere yeni dönemde başarılı bir yıl diledi.

Önceki Haber YENİ LİMAN YOLU DR. FAZIL KÜÇÜK BULVARI ÜZERİNDEKİ TRAFİK IŞIKLARI DEVREYE GİRDİ