GİRNE BELEDİYESİ KANSER KONUSUNDA FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, 13 Mayıs 2016 Cuma günü Girne Belediyesi’nin davetlisi olarak Girne’de “Kanserden korkma, geç kalmaktan kork” sloganıyla “Kanserden Korunma ve Erken Tanı” konusunda seminer verdi.

Girne Belediyesi, 13 Mayıs 2014 Cuma günü Leymosun Kültür Evi’nde “Kanserden korkma, geç kalmaktan kork” sloganıyla kanser hastalığı farkındalık semineri düzenledi.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, “Kanserden Korunma ve Erken Tanının Önemi” başlıklı seminerde Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar’ın sunum yaptı.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kanser hastalığının ülkemizde yaygın olarak görüldüğünü, hemen hemen her evde bir kanser hastalığı vakasının bulunduğunu ifade ederek, hastalıktan korunmak ve erken teşhis için bilinçlenmenin şart olduğunu ifade etti. Güngördü, Mine Çağlar’a bu konuda verdiği hizmetler için teşekkür etti.
Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, sunumunda kanserden korunma ve erken tanı konusunda bilgiler vererek erken tanının kanser hastalığının tedavisinde önemine işaret etti. Çağlar, rutin kontrollerin önemine dikkat çekti.
Çağlar, yıllardır ülkede gönüllülük esasına dayanarak kanser konusunda halkı bilinçlendirme çalışmalarının sürdüğünü, kanser hastalığıyla ilgili devlet politikasının olması gerektiğini söyledi.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber RAMADAN CEMİL MEYDANI CIVIL CIVIL