Sevil Emirzade yeni kitabı tanıttı.

Yazar Sevil Emirzade “Uğurlar Olsun Kıbrıs’ın Mavi Panjurlu Eski Hikayeleri-Yazılsın Dostlukla Yenileri” adlı kitabını Girne Sanat Galerisi’nde dün düzenlenen bir etkinlikle tanıttı.

Girne Belediyesi Sanat Galerisinde yapılan tanıtıma Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kıbrıs Tarihi’ni 1821’den itibaren dönemsel kesitlerde araştıran 4 dildeki tiyatro oyun kitaplarının sohbet, söyleşi ve imza töreninden önce Soprano Demetra Mustafaoğlu’nun mini konseri sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tanıtımda yaptığı konuşmada şunlara yer verdi.“ Yaşanılan olayları kaleme almak çok çok farklı bir hadise ve bellek yaratmaya yöneliktir. Kıbrıs Türk toplumundan ve Kıbrıs’ta iki yüz yıl gibi bir zamanda yaşanan hadiselerden bahsediyorsunuz.  Bu konuların içinde kültür var sanat var ekonomik ilişkiler var ve siz bunların hepsini sentezleyerek akıcı bir üslupla dile getirdiniz. Resimlerle destekleyerek gerçek olabilmesi ve insanların dikkatini çekebilmek için çok çalıştınız. Burada yoğun bir emek var. Bu çalışma iki yüz yıl boyunca Kıbrıs’ta yaşanan olayları bizlerin anlayabilmesi için ve daha da ilerisinde gelecek nesillere bellek yaratabilmesi içindir. Ben buradan Sevil Emirzade hanımefendiye çok teşekkür ederim. Çıktığı bu yolda ben inanıyorum ki gelecek nesillere çok önemli belgeler, bilgiler, kitaplar ve oyunlar bırakacak. Kendisine destek veren herkese ve ailesine teşekkür eder, üretmeye devam temennilerimle katılan herkese sanat adına teşekkür ederim” dedi.

Sevil Emirzade de kitabının tanıtımında, babasının yarım bıraktığı kitabı tamamlamasının bir vefa borcu olduğunu söyledi.  Kendilerine ilk günden beri destek verip kitap tanıtımında her türlü yardımı esirgemeyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Emirzade, kendileri yüreklendiren ve motive eden bu olayların bir şeyler üretmeye her zaman yeteceğini belirtti.

Yazar Sevil Emirzadenin “Uğurlar Olsun Kıbrıs’ın Mavi Panjurlu Eski Hikayeleri-Yazılsın Dostlukla Yenileri” adlı kitabının 3 dildeki kitap tanıtımı (İngilizce, Almanca, Yunanca) gelecek hafta 9 Kasım 2021 tarihinde saat 15:00- 16:30 arası Girne Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilecektir.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ KIŞ DÖNEMİ KURSLARI BAŞLADI