Şenol Özdevrim’in kişisel sergisi açıldı

Tijen Özdevrim anısına atfedilen “Reflection Yansıma Resim ve Seramik Sergisi” 30 Mart’a kadar gezilebilecek

Sanatçı Şenol Özdevrim’in kaybettiği eşi Tijen Özdevrim anısına atfettiği, “Reflection Yansıma Resim ve Seramik Sergisi” düzenlenen törenle açıldı. Sanatçının çeşitli teknikler ve malzemelerle hayat verdiği 34 tablo ve 12 heykelden oluşan sergi, Girne Belediyesi Sanat Galerisinde, 30 Mart’a kadar mesai saatleri içinde ziyaret edilebilecek.

Özdevrim: Hayata sanatla tutundum
Serginin açılışında konuşan Şenol Özdevrim, 5 yıl önce eşi Tijen Özdevrim’i kaybettikten sonra çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, hayta sevgi ve sanatla tutunduğunu belirtti. Şenol Özdevrim, herkese, sevdiklerinin kıymetini bilmeleri ve sevdikleri yanlarındayken onlara sıkı sıkı sarılarak sahip çıkmalarını tavsiye etti.

Yönsel: Sanatçının hayatını yansıtıyor
Sergi küraatörlüğünü üstenen Tekirdağ Namık Kemal Üniveristesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi resim bölümü öğretim görevlisi sanatçı Mahpeyker Yönsel ise kouşmasında Şenol Özdevrim’in sergisinin kuraatörlüğünü yapmaktan onur duyduğunu belirterek, sergide yer alan eserlerin Özdevrim’in yaşamını yansıttığını dile getirdi.

Güngördü: Sanat ülkeyi ileri götürür
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise konuşmasında, sanatçının Kıbrıslı Türklerin sanat alanında çok önemli üretim ve eserlere imza atabileceğinin en önemli örneklerinden olduğuna dikkat çekerek, serginin sadece sanatçının eserlerinin değil, duygularının da paylaşıldığı bir anma sergisi olduğunu ifade etti. Nidai Güngördü, sanatın olduğu yerde hoşgörü, barış ve kardeşlik olduğunu belirterek, sanatla barışık sanatla iç içe bir yaşamın ülkeyi daha ileriye götüreceğine inanç belirtti.

Önceki Haber Turkcell Girne yarı Maratonu 14 Nisan’da yapılacak