Osmanlı Baldöken Mezarlığı’na tabela yerleştirildi

Girne Belediyesi ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi İşbirliği’nde Girne Osmanlı Baldöken Mezarlığı’nda bölgenin dokusuna uygun olarak, “Osmanlı Baldöken Mezarlığı” ve “Şeyh Seyyid Efendi Su Sarnıcı” tabelaları yerleştirildi.

Güngördü: Yılboyunca temizlik ve çiçeklendirme yapılıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada mezarlığın 16’ncı yüzyıl döneminde Osmanlı İmparatorluğu tarafından askeri ve 19’ncu yüzyılda ise kimsesizlerin defin edildiği mezarlık olarak kullanıldığını söyledi. Nidai Güngördü, mezarlığın içinde Osmanlının Girne Garnizon Komutanı’nın bir mozolesinin bulunduğunu ifade etti. Mezarlık ve çevresinin yıl boyunca düzenli olarak temizlendiğine ve çiçeklendirildiğine dikkat çeken Güngördü, bölgedeki tabelaların yıllar sonra yenilendiğini kaydetti.

Önceki Haber DÜNYACA ÜNLÜ KARİKATÜRİSTLER GİRNE’YE ZEYTİN FİDANI DİKTİ