DÜNYACA ÜNLÜ KARİKATÜRİSTLER GİRNE’YE ZEYTİN FİDANI DİKTİ

17’nci Zeytin Festivali kapsamında yer alan 7’nci Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması için, Kosova, Türkiye, KKTC, İspanya, Norveç ve Japonya’dan ülkemize gelen dünyaca ünlü karikatür sanatçılarından oluşan jüri üyeleri, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yle birlikte Girne’ye zeytin fidanı dikti.

Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğinde, bu yıl 17’ncisi yapılacak Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın jürisinde yer alan, Kosova, Türkiye, KKTC, İspanya, Norveç ve Japonya’dan dünyaca ünlü karikatür sanatçıları Girne Belediye Başkanı ve belediye çalışanlarının da katılımıyla bugün Girne’de zeytin fidanı dikti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yarışma düzenlendiği günden bu güne, ülkeye gelen jüri üyeleriyle birlikte çeşitli bölgelere zeytin fidanı diktiklerini hatırlatarak, bugün de yine ülkemize gelen sanatçılarla birlikte bu seremoniyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dört yıl önce ekilen zeytin fidanlarının olduğu bölgede bugün Girne Belediyesi Sanat Parkı yapıldığını hatırlatan Güngördü, zeytin ağaçlarının çoğaltılması ve korunması ve bunun adına farkındalık yaratılması adına çalıştıklarını ifade etti.

FİDANLARIN ÖNÜNE SANATÇILARIN İSİMLERİ YAZILDI

Girne Amerikan Üniversitesi yanında bulunan belediyeye ait araziye dikilen her zeytin fidanının yanına, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, İspanya’dan Omar Perez, Türkiye’den Aziz Yavuzdoğan ve Fethi Develioğlu , Kosova’dan Agim Krasnigi, Kıbrıs’tan Derman Atik, Serhan Gazioğlu, Mustafa Azizoğlu ve Musa Kayra, Japonya’dan Yoshiaki Yokota Norveç’ten Firuz Kutal’ın isimleri yazıldı.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber TEMİZLENEN YERLERI KORUYALIM !