11. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI 2022 KATILIM KOŞULLARI

11. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI 2022
KATILIM KOŞULLARI
(GİRNE – KIBRIS)
1 – Bu yarışma – din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın – 18 yaş üstü amatör veya profesyonel tüm Dünya karikatürcülerine veya karikatür çizebilen herkese açıktır.
2 – KONULAR:

A) Zeytin
Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri vd.

B) Serbest Konu
Herhangi bir konu çizilebilir.

3 – Yarışmaya gönderilecek eserler karikatür tarzında olmalıdır. Resim veya illüstrasyon tarzındaki eserler kabul edilmez. Karikatürler yazısız olmalıdır.

4 – Yarışmaya gönderilecek eserler orijinal olacaktır. Ölçü: A4 veya A3. Siyah – beyaz veya renkli. Her katılımcı isim, soy isim, adres, telefon, e-posta adresini karikatürün arkasına yazacak; fotoğraf ve kısa özgeçmiş gönderecektir.

5 – Yarışmaya gönderilecek eserlerin önceden yayınlanmış olmaları önemli değildir ancak, daha önce herhangi bir etkinlikte ödül kazanmamış olmalıdır.

6 – Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri’nin değerlendirmesine sunulan ve finale kalan eserler, yarışmanın resmi web sayfasında yayınlanacak; karikatürcülerin, karikatürcü örgütlerinin, benzer – taklit – çalıntı karikatürlere karşı oluşturulan uluslararası organizasyonların dikkatine ve itirazına getirilecektir. Herhangi bir karikatürün çalıntı – taklit veya benzer olduğu veya daha önce başka bir yarışmada ödül aldığı (yayınlandığı tarih ile) belgelendiği taktirde, o karikatür iptal edilir ve bir sonraki yüksek puanı alan karikatür dikkate alınır.

7 – Yarışmaya her dalda (Zeytin veya Serbest) en çok ikişer eser ile katılmak mümkündür (2 x 2 = 4) ancak, bir katılımcıya her bölümde birden fazla ödül verilmez. Ayrıca, herhangi bir çizer Büyük Ödül’ü hangi bölümde kazanmışsa, o bölümde ikinci bir ödül alamaz.

8 – Eserler en geç 30 NİSAN 2022 tarihine dek, belirtilen adrese gönderilmiş olmalıdır.

9 – Gönderilecek karikatürler – ödül alsın veya almasın – geri iade edilmeyecek; Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından oluşturulacak “Uluslararası Kıbrıs Karikatür Müzesi”nin arşivine kalacaktır.

10 – Yarışmada ödül kazanan eserlerin yanısıra, Düzenleme Kurulu’nun uygun göreceği eserler bir albüm halinde yayınlanacak ve 21. Zeytin Festivali 2022 kapsamında sergilenecektir.

11 – Yarışma sonuçları, ödül kazanan çizerlere ve basın – yayın organlarına iletilecektir.

12 – Yarışmaya gönderilen tüm karikatürler, Girne Belediyesi veya Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından sergi, kart, poster, albüm, gazete, dergi, kitap, CD ve benzeri teknikler ile basılıp çoğaltılabilecektir.

13 – Katılımcılar yarışmaya eser göndermekle, yarışma koşullarını kabul ettiklerini ve gönderdikleri eserlerin bu şartnamede belirtilen yerlerde kullanımı halinde, gelecekte herhangi bir maddi tazmin istemeyeceklerini kabul etmiş olacaklardır.

ÖDÜLLER:

Büyük Ödül
15.000 Türk Lirası + Altın Zeytin Heykeli + Diploma.

ZEYTİN KONULU BÖLÜM
Birincilik Ödülü
5.000 Türk Lirası + Altın Zeytin Heykeli +
Girne Belediyesi Ödülü (Diploma)