Lösemili çocuklara 60 bin TL bağışlandı

Turkcell 1. Girne Maratonu’nda bilet satışı ve bağışlardan elde edilen gelir, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na teslim edildi.

Girne Belediyesi ve EGAD Danışmanlık Şirketi işbirliğinde “Seni hiç tanımasamda senin için koşuyorum” sloganıyla Kuzey Kıbrıs Turkcell isim sponsorluğunda düzenlenen ‘Turkcell 1. Girne Maratonu’nda’ bilet satışı ve bağışlardan elde edilen gelir, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na teslim edildi. Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen çek takdimi töreninde, maratona katılmak için 2722 adet bilet satışı yapıldığı ve bağışlarla beraber vakıfa 60 bin TL verileceği açıklandı. Törende, yarı maratonda birinci gelen Hakan Tazegül ve Cemal İneci’ye belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Güngördü: Yapılan katkıdan memnun olduk

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, maratondan elde edilen 60 bin TL tutarındaki geliri, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Övgüm İnce’ye takdim etti. Nidai Güngördü, Girne’de ilk kez 8 Nisan günü yapılan yarı maratona yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını ifade ederek, maratonun ilk kez yapılmasına rağmen başarılı geçtiğini söyledi. Çocuklar için yapılan katkıdan ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Güngördü, maraton için belediye çalışanlarının büyük bir emek ortaya koyduğunu kaydetti. Güngördü,  maratonun yapılması için sponsor olan Kuzey Kıbrıs Turkcell, Ramadan Cemil İşletmeleri, Magic Touch, Mehmet Eminoğlu İnvestment, Pasha Group, Mpower yetkilileri ile bilet satın alarak bağışta bulunanlara teşekkürlerini sundu.

İnce: Emeği geçenlere teşekkür ederim

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Övgü İnce vakfa bağışlanan paranın vakıf üyesi çocuklar ve aileleri için çok önemli ve anlamlı olduğuna işaret etti. Övgü İnce, vakıf olarak kanserle mücadele eden çocuklar ve ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını anlatarak, en büyük amaçlarının çocukların topluma kazandırılması olduğunu söyledi. İnce, zorlu bir süreç olan kanserle mücadelede aileler ve çocukların hayatlarının çok olumsuz şekilde etkilendiğini dile getirerek, maratonu düzenleyen, sponsor olan ve bilet satın alarak bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

Adalı: Gelecek yıl maraton çalışmaları başladı

EGAD Danışmalık Direktörü Emrah Adalı ise maraton için 2722 adet bilet satışı yapıldığını ifade ederek, bağışlarla beraber vakıfa 60 bin TL katkıda bulunulduğunu söyledi. Emrah Adalı, maratonda Girne Polis Trafik Müdürlüğünden 80 polis, KKTC Atletizm Federasyonu’ndan 30 hakem, 60 gönüllü, belediyeden 20 zabıta ve 12 organizasyon görevlisinin destek verdiğini ifade etti. Adalı, gelecek yıl yine Nisan ayı içerisinde düzenlenmesi düşünülen Girne Maratonu 2019 için hazırlıkların en kısa sürede başlayacağını kaydetti.

Önceki Haber Koza yetiştiriciliğindeki sorunlar tartışıldı