KARMİ YOLUNDA KÖPRÜ GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Girne Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Girne Kaymakamlığı, Edremit’teki köprü genişletme ve su ishale hattı yenileme çalışmaları ardından Karmi yolu üzerindeki ikinci köprüde de çalışmalara başladı. Yapılan düzenlemelerden sonra köprü genişliğinin 12 metreye çıkarılacağı belirtildi. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Aralık ayında meydana gelen su baskınları nedeniyle köprüde tıkanma ve yıkılma olduğu, çalışmalar sonucunda, yağmur sularının akışını düzenlemek hem de bu güzergahı kullanan araçların geçişine kolaylık sağlamanın amaçlandığı kaydedildi.

Yol, kamyon ve otobüslere kapalı

Yapılan açıklamada, çalışmaların yaklaşık bir hafta süreceği belirtilirken, bu süreçte, küçük araçlar için yol akışının eski köprüden sağlandığı, büyük kamyon ve otobüslerin ise bu güzergahtan geçişinin engellendiği ifade edildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, sağanak yağışların ardından Karmi ve Edremit Bölgelerinden gelen suyun rahat akışının sağlanması için bölgedeki mevcut köprünün genişletileceğini ifade etti. Nidai Güngördü, çalışmalar süresince bölgede yaşayanların ve yolu kullananların anlayışlı olmalarını isteyerek, bu güzergâhı kullanılan sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uyması çağrısında bulunuldu.

Önceki Haber Güngördü öğrencileri kabul etti