HASSAS GIDALAR SOĞUTUCUDA MUHAFAZA EDİLMELİ

DSC_1568

İçeriğinden dolayı kolay bozulabilen sandviç ve börekler, soğutucuda muhafaza edilmemesi halinde toplatılacak.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi, satış sırasında saklama koşulları hakkında bilgilendirmede bulunduğu süpermarket ve büfelerde denetim yaptı. Yapılan denetimler sonucu, soğutucuda muhafaza edilmeyen ancak içeriğinde kolay bozulabilen peynir, salam, bolibif ve kıyma gibi hassas gıda maddeleri içeren sandviç ile börek çeşitleriimha edilmek üzere toplanmaya başlandı.

Soyel: Ceza-i yaptırım uygulanacak
Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, içeriğinden dolayı kolay bozulabilen sandviç ve börek çeşitlerinin soğutucu buzluklarda maksimum artı 4 derecede muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Naile Soyel, satışa sunulan gıda maddelerinin muhafaza koşulları yanında, uygun ambalaj malzemesi ve ürün etiket bilgisi içeriğinin eksiksiz olmasının yasal zorunlulukolduğuna işaret etti. Hassas gıda gruplarını içeren yiyeceklerin oda sıcaklığında veya soğutucusu olmayan raflarda muhafaza edilmesi halinde meydana gelebilecek bozulmaların, insan sağlığını hatta hayatını tehdit edebilecek riskler ortaya çıkardığını anlatan Soyel, gıda maddelerinin sağlığa uygun koşullarda üretimi ve satışının sağlanmasının kaçınılmaz bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Satışa sunulan gıdaların sağlığa uygun olmaması halinde toplatılacağını aktaran Soyel, sorumlulara yasal ceza-i yaptırım uygulanacağını kaydetti.

Güngördü: Dünya standartlarını temel alıyoruz
Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördüise açıklamasında, turizm ve öğrenci kenti olan Girne’de sağlığın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. NidaiGüngördü, belediye olarak “gıda güvenliği” hakkındakidenetimlerde dünya standartlarını temel aldıklarını belirterek, işletmecilerinde bu yöndeki çalışmalarını teşvik ettiklerini söyledi. Güngördü, ülke ekonomisinin en önemli parçalarından olan yeme-içme sektörünün insan sağlığını riske edebilecek unsurlardan korunmasının insan sağlığı ve ekonomi için önem taşıdığını anlatarak, kentte dünya standartlarında hizmet veren işletmelerin sayısının artmasının kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

Önceki Haber GUMP SÜRECİ DEVAM EDİYOR