GÜNGÖRDÜ’NÜN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Girne Belediye Başkanı - Nidai Güngördü

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, çevrenin tüm canlılar için hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

İklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışı, sanayi atıkları ve doğada çözülmesi zor olan atıkların çevre kirlenmesine neden olan en önemli etkenler olduğunu kaydeden Güngördü, çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için onları da bilinçlendirmek gerektiğini ifade etti.

Güngördü, çocuklarımıza yaşanılabilir bir çevre bırakmanın, insan, doğa ve çevre sevgisiyle dolu çocuklar yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Güngördü, Girne’nin bir turizm kenti olduğunu vurgulayarak, Girne’de çevrenin çok daha temiz olması gerektiğini ve bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti.

“Çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırımdır. Doğal kaynakların ve doğanın ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, çevre ile dost, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.”

Önceki Haber GİRNE’DE 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ