GİRNE’DE 1 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

11140750_1222548237774751_4489650388808050241_n

Girne Belediyesi ve bölge ilkokulları işbirliğinde 1 Haziran Dünya Çocuk Günü nedeniyle 1 Haziran 2015 Pazartesi günü “Girne’nin geleceğine biz de el veriyoruz” adı altında farkındalık yürüyüşü düzenliyor. Saat 9.30’da Girne Belediyesi önünde toplanacak bölge ilkokullarından çocuklar, çarşı içerisinden geçerek çocuk haklarına dikkat çeken broşür dağıtacak. Gün dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Çocuklarımız geleceğimizdir. Aydınlık yarınlarımızın baş mimarı olarak çocuklarımızı görmek, söz, yetki, karar mekanizmalarında hak ettikleri ancak mevcut pratikte sahip olamadıkları sorumluluğu hakkınca elde etmelerini sağlamak biz büyüklerin görevidir.” dedi.

Güngördü çocuklarımıza, yaşanılabilir bir çevre bırakmanın, insan, doğa ve çevre sevgisiyle dolu çocuklar yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Güngordü, yarının büyükleri olan çocuklarımızin dünya çocuklarıyla da kucaklaşarak, Kıbrıs’ta ve dünyada kalıcı barışın temellerini atacağına inancını belirtti. Güngördü, bu vesileyle ülkemizde ve dünyadaki tüm çocukların Dünya Çocuk Günü’nü kutladı.

Önceki Haber GÜNGÖRDÜ BU AKŞAM KANAL T’DE