Güngördü, Vanuatu Cumhuriyeti’nden misafirini ağırladı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Vanuatu Cumhuriyeti İstanbul Fahri Başkonsolusu Mehmet Atar’ı kabul etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Vanuatu Cumhuriyeti İstanbul Fahri Başkonsolusu maden yüksek mühendisi Mehmet Atar’ı kabul etti. Kabulde, iki ülke hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Başkan Güngördü, içerisinde Kıbrıs kültürüne ait ürünlerden oluşan bir paketi fahri başkonsolosa takdim etti.

Güngördü: İki ülke arasında benzerlikler var
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü kabulde yaptığı konuşmada, Avustralya kıtasına yakın bir yerde bulunan Vanuatu Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu’nu kabul etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Nidai Güngördü, iki ülke arasında büyük mesafe olmasına rağmen her iki ülkenin de ada olmasından dolayı benzerliklerinin bulunduğunu bu nedenle bazı konularda ortak çalışma yapılabileceğini ifade etti.

Atar: Turizm faaliyetlerini görmek istiyoruz
Vanuatu Cumhuriyeti İstanbul Fahri Başkonsolusu Mehmet Atar ise Vanuatu ile KKTC arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ile İstanbulda öğrenim gören Vanuatulu öğrencilerin Kıbrıstaki turizm faaliyetlerini yerinde görmesi ve staj yapmalarına imkan sağlamak amacıyla ülkeye bir ziyaret gerçekeştirdiğini söyledi. Mehmet Atar, Girne Belediyesi ile Vanuatu Cumhuriyeti’nde bir belediye ile zaman içinde kardeş şehir protokolü imzalamak istediklerini kaydetti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ YAZ TATİLİ ÇOCUK VE GENÇLİK ATÖLYELERİ PLAJ TURNUVASIYLA SONA ERDİ