GİRNE’DE GIDA DENETİMLERİ VE COVID-19 KONTROLLERİ SÜRÜYOR

Girne Belediyesi tarafından yapılan kontrollerde, 19-25 Mart 2021 Tarihleri Arasında Toplamda 258 İşletme, Hijyen Ve Covid-19 Önlemleriyle İlgili Denetlendi,  Covid Önlemleri kapsamında da 1 İşyeri Mühürlendi

Girne Belediyesi’nden alınan bilgide, Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ve Zabıta Kent Güvenliği Birimi ekiplerinin 19-25 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde toplam 258 iş yerinin denetlendiği aktarıldı.

Girne Belediyesi, açılımların halen devam ettiği bugünlerde hizmet veren işletmelerin Bakanlar Kurulu kararlarına uygun çalışıp çalışmadığı ve genel covid önlemlerini yerine getirip getirmediğini resmi kontrollerle takip etmeye ve bu kontrollerin sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Bunun yanında, yerli üretici, tarımcı ve çiftçi esnafın doğrudan halka satış yaptığı ve her Çarşamba kurulan Girne Belediyesi Açıkpazarında da yoğun önlemler almayı sürdürmektedir. Açık havada olması nedeniyle kapalı alanlara nazaran daha az risk barındıran Girne Belediyesi Açıkpazarı gerek satıcıların satış koşulları, gerekse vatandaşın alış verişleri esnasındaki Covid önlemlerinin uygulanması konusunda Sağlık ve Zabıta ekipleriyle sıkı kontroller sağlamaktadır.

Genel işyeri denetimleri kapsamında 35 iş yerine eksikliklerinden dolayı ihbar verildi, 1 iş yeri Covid önlemleri gereği çalışma saatleri dışında çalıştığı için mühürlenerek aynı işyerine para cezası da kesildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü :

“ Pandemi sürecinin bir yılı aşkın bir süredir devam ettiği ülkemizde; bu zor günleri atlatabilmemiz, sevdiklerimizi ve tüm toplumumuzu koruyarak ekonomik çarkları döndürmemiz gerekmektedir. Bu kritik sürecin sağlıklı şekilde yönetilebilmesi için gerek esnaf gerek çalışanlar gerekse tüm vatandaşlarımızın duyarlı katılımcılığı çok büyük bir önem taşımaktadır. Maske mesafe ve hijyen önlemlerimizle korunmak ve korumak zorundayız.  Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizin Pandemi sürecinin kontrolünde elzem bir yeri vardır. Bu denetimlere ayrı bir önem veriyor ve halkımızın sağlığının korunması yanında güvenli bir ekonomik hareketin devamı için yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşyerlerimizin bir daha kapanmaması için lütfen kurallara itinayla özen gösterelim” dedi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ İLE FİDAN DİKİMİ ÇALIŞMASI YAPTI