GİRNE’DE AİLE İÇİ ŞİDDET KONUŞULACAK

Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi ev sahipliğinde Girne’de halkla buluşuyor.

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nin ev sahipliğinde, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve SOS Çocuk Köyü Derneği tarafından kurulan Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizması Girne’de halkla buluşuyor.
8 Ağustos 2019 Perşembe günü, saat 19:00-20:30’da Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda gerçekleşecek toplantıya tüm halk davet edildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, toplumsal cinsiyet eşitliğine, kadın ve çocukların güçlü, özgür ve mutlu bireyler olmalarına önem veren Girne Belediyesi’nin 9 Mart 2018’de Danışma ve Destek Merkezi’ni hizmete koyduğunu, bugüne kadar 67 kişinin danışmanlık hizmeti aldığı merkezde, 37 kişinin danışmanlık hizmeti almaya devam ettiğini ifade etti. Güngördü, Danışma ve Destek Merkezinin, şiddete uğrayan kadınlara el uzatıp sahip çıktığını, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığı artıracak çalışmalar yaparak, bu amaçla hazırlanan programlara destek verdiklerini söyledi. Aile içi şiddetle mücadelede kurumların işbirliğinin önemine dikkat çeken Güngördü, Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi işbirliğinde, Aile İçi Şiddetle Mücadele Koordinasyon Mekanizmasının halkla buluşacağı toplantıya tüm Girnelileri ve Girne’de yaşayanları davet etti.

Önceki Haber AÇIKTAKİ SU BİRİKİNTİLERİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR