GİRNE ULAŞIM MASTER PLANI HALKIN BİLGİSİNE SUNULDU

maserPlan3 maserPlanmaserPlan2

Girne Belediyesi tarafından hazırlanan Girne Ulaşım Master Planı, 10 Mart 2016 Perşembe gününe kadar Leymosun Kültür Evi’nde halkın bilgisine sunuldu.

Girne Belediyesi’nin hazırladığı Girne Ulaşım Master Planı 30 gün süre ile halkın bilgisine sunuluyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, ilgili kurumlar, sivil toplum örgütleri ve halkın Leymosun Kültür Evi’nde Girne Ulaşım Master Planı’nın bütün uygulama projelerinin 10 Mart 2016, Perşembe gününe kadar 10.00-13.00 saatleri arasında incelenebileceği belirtildi.
Yapılan açıklamada, ilgilenenlerin 815 00 18 numaralı telefona veya halklailiskiler.girnebelediyesi@gmail.com mail adresine konu ile ilgili bilgi alarak görüş ve önerilerini bildirebileceği kaydedildi.

Güngördü: “Hazırlanan plan bilimsel verilere dayanıyor”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ülkede hiçbir kentte olmayan Girne Ulaşım Master Planı’nı 6 ay gibi bir sürede tamamlayarak, 1 Kasım 2015’te Belediye Meclisine sunduklarını ifade etti. Güngördü, bu planın çeşitli araştırmalar, veri toplama ve detaylı bir ankete dayandığını söyledi. Güngördü, bilimsel verilere dayanan Ulaşım Master Planı’nın 2026 yılına kadar kent için çeşitli öngörüleri içerdiğine işaret ederek, bu planda toplu taşıma, otobüs durakları, cadde ve yolların yönleri, otopark, yaya kaldırım ve geçitleri ile birlikte 27 noktada kavşak düzenlemesini içerdiğini belirtti. Güngördü, çalışmaların bir program dahilinde başladığını, kısa süre önce toplu taşıma araçlarına yeni düzenlemeler getirildiğini ve bazı yollarda tek yön uygulamasına gidildiğini hatırlattı.
Güngördü, Ulaşım Master Plan’ın halkın bilgisine sunulduğunu ifade ederek, konu ile ilgili görüş-öneri belirtmek isteyenlerin belediyeyle iletişime geçmeleri gerektiğini söyledi.

Önceki Haber KARAOĞLANOĞLU CADDESİ’NDE HATALI DURAN REFÜJ DÜZELTİLİYOR