GİRNE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEYECEĞİ YETİŞKİNLERE YÖNELİK ÜCRETSİZ İNGİLİZCE KURSU YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

11884637_1269328806430027_8708091935180424071_o

SEVİYE BELİRLEME SINAVI 14 VE 17 AĞUSTOS’TA YAPILIYOR

**** Girne Belediyesi’nin 18 yaş üstü genç ve yetişkinlere yönelik düzenleyeceği ücretsiz İngilizce kursuna yoğun talep oldu. Yaklaşık 300 kişinin kayıt yaptırdığı kurslar için 14 Ağustos Cuma ve 17 Ağustos Pazartesi günü seviye belirleme sınavı yapılıyor.

Girne Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 18 yaş üstü genç ve yetişkinlere yönelik düzenleyeceği İngilizce kursu için seviye belirleme sınavı yapılıyor. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kayıt yaptıran kişilerden ilk grubun 14 Ağustos 2015 Cuma ve ikinci grubun 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 18.00’de 23 Nisan İlkokulu’nda seviye belirleme sınavına gireceği belirtildi. Yapılan açıklamada, İngilizce kurslarına ilginin yoğun olduğu, yaklaşık 300 kişinin kayıt yaptırdığı kayıtların ise 12 Ağustos 2012 Çarşamba günü sona erdiği kaydedildi.

“İngilizce bilmek önemli”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, turizm kenti Girne’de yabancı dil, özellikle de İngilizce bilmenin önemine dikkat çekerek, İngilizce kurslarını, kentte yaşayan genç ve yetişkinlerin, günlük yaşantı içerisinde ve sıkıntı çekmeden konuşma ve yazabilmeleri için düzenleme kararı aldıklarını söyledi. Girne’nin öğrenci kenti ve turistik bir kent olduğuna, birçok farklı ülkeden insanın Girne’de yaşadığına vurgu yapan Güngördü, gerek çalışma hayatında gerekse günlük yaşantı içerisinde sıkça İngilizce konuşan yabancılarla karşı karşıya gelindiğini, farklı dillerde ve kültürlerdeki insanlarla iletişim kurmanın, dolayısıyla yabancı dil bilmenin önemine dikkat çekti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ HAVA SICAKLIĞININ AŞIRI YÜKSELMESİ NEDENİYLE, DIŞARIDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN SAĞLIĞININ KORUNABİLMESİ AMACIYLA TEDBİR ALDI