GİRNE BELEDİYESİ’NDEN TOPLU TAŞIMACILIKTA ÖNEMLI UYGULAMA

Kent merkezinde toplu taşıma araçları ve yolculara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla Girne Halkevi’nin önünde Sivil Savunma Teşkilatı’nın karşısında durak oluşturuldu.

Girne Belediyesi, “Trafik Master Planı” kapsamında toplu taşımacılık konusunda belirlenen sorunları çözmek için girişim başlattı. Toplu taşıma araçlarının trafiği aksatmadan yolcuları güvenli bir şekilde alabilmesi için yeni durak cepleri yapıldı uygun olmayan ceplerde ise çalışma gerçekleştirildi.
Yolcuların toplu taşıma araçlarını rahat bir şekilde beklemesi amacıyla kentteki mevcut otobüs ve dolmuş durakları elden geçirildi ve 7 noktaya yeni durak kabini yerleştirildi.
Toplu taşıma araçlarının özellikle şehir merkezinde yolculara rahat ve güvenli bir hizmet verebilmesinin yanı sıra trafiği de aksatmaması için Girne Halkevi’nin önünde Sivil Savunma Teşkilatı karşısında durak oluşturuldu.

Güngördü: Toplu taşımacılık trafiği rahatlatır
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Girne’de 22 yıldan beridir çözüm için çaba harcanmayan trafik ve toplu taşıma konusunda girişim başlattıklarına dikkat çekti. Nidai Güngördü, kentteki trafik sorununun, çok katlı binalara izin verilmesi ve nüfusun artmasıyla ciddi bir boyuta ulaştığını belirterek, trafiği rahatlamak ve yaşanan sorunları çözümlemek amacıyla Girne Trafik Master Planının hazırlandığını söyledi. Güngördü, Trafik Master Planı çalışmalarının, kentte toplu taşımacılığa daha fazla önem verilmesi gerektiği gerçeğini ortaya çıkardığını ifade ederek, kent merkezinde toplu taşıma araçlarının kullanılması halinde trafikte ciddi bir rahatlama yaşanacağını aktardı.

Müsamaha gösterilmeyecek
Başkan Güngördü, yolcu ve toplu taşıma araçlarının yaşadığı sorunların büyük oranda giderdiklerini anlatarak, özellikle kent merkezinde toplu taşıma araçlarından kaynaklanan sıkıntının aşılması için Girne Halkevi’nin önünde Sivil Savunma Teşkilatı Binası karşısında durak oluşturulduğunu kaydetti. Güngördü açıklamasında şöyle konuştu.

“Toplu taşıma araçları, kent merkezinde durak olmamasından dolayı yıllar içinde belli noktalarda yolcu almayı alışkanlık haline getirdi ancak bu alışkanlık trafikte sıkıntı yaratıyor. Bu sıkıntıyı çözmek için toplu taşıma araçlarını Sivil Savunma Teşkilatı Binası’nın karşısına yönlendirdik ve daha önce yolcu bekledikleri bölgelere trafik babaları yerleştirdik. Halkımız uygulamadan memnun. Toplu taşıma araçları kendilerine gösterilen noktalarda durmalı. Trafik kurallarına uymayanlara yasal prosedür uygulanacak ve kimseye müsamaha gösterilmeyecek. Dolmuş ve minibüs şoförlerini kurallara uymasını ve yolcuların da belirlenen noktalarda beklemelerini önemle rica ederiz.

Önceki Haber 2015 GİRNE KENT KURULTAYI’NDA 10. KOMİTE SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ