Girne Belediyesi Kent Genelinde Temizlik Çalışmalarını Başlattı

Yol Kenarları Ve Boş Arazilerdeki OtlarTemizleniyor

Corona virüsü (Covid-19) salgını sebebiyle çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Girne Belediyesi ekipleri, kent genelindeki temizlik ve dezenfekte çalışmalarının kapsamını her geçen gün daha da genişletiyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden verilen bilgide; Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte, Girne Belediyesi ekipleri kent genelinde temizlik çalışmalarına başladığı bildirildi. Oluşturulan birkaç farklı ekip ile birlikte tüm cadde ve sokaklarda çalışmalara başlayan ekipler, çalışmalarına kesintisiz bir şekilde belirlenen planlar dâhilinde devam ediyor.

Periyodik temizlik hizmetlerinin yanında cadde, sokak ve kaldırımlarda temiz bir ortam sağlamaya çalışan Girne Belediyesi temizlik ekipleri, yaz mevsimi öncesi yol kenarlarında ve boş arazilerde çıkan otları temizlemeye başladı. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, temizlik çalışmalarının kentte her gün devam ettiğini ifade ederek, özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, yol kenarlarında ve boş arazilerde temizlik çalışmaları yapıldığını söyledi. Güngördü, olası yangınları önlemeye yönelik de bu çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, “Yabani otlar kentimiz için güzel bir görüntü oluşturmuyor. Bu yüzden de temizlik ekiplerimiz yol kenarlarında oluşan otları titizlikle temizliyor. Tüm sokaklarımızı temiz tutmak için çalışıyoruz” dedi.

Çiçeklendirme çalışmaları yapıldı

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide; Çalışmalar kapsamında dönel kavşak, refüj arası ve kentin önemli noktalarına mevsimlik çiçeklerin ekildiğini, çeşitli caddelerdeki orta refüj çiçeklendirme, budama ve bakım çalışmalarına da devam edildiği kaydedildi.

Konu ile ilgili  açıklamada bulunan Belediye Başkanı Nidai Güngördü; ” COVID-19 salgınının, toplum ve gündelik yaşam üzerinde halihazırda büyük etkileri oldu. Büyük çoğunluğumuz elbette bunların geçici bir dönem olmasını umut ediyor. Sokağa çıkma yasakları, dükkanların kapatılması, tedarik zinciri problemleri ve toplumsal yaşamın muhteşem bir hızla yavaşlaması dünya genelinde büyük bir panik yarattı.Ülke olarak Covid-19 virüsüne karşı yaşadığımız bu zor süreçte temizliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.  Halkımızdan isteğimiz, temizlik konusunda her vatandaşımız üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin. Unutmayalım ki temizlik kirletmemekle başlar” dedi.

Güngördü; “Bu dönemde vatandaşlarımıza düşen öncelikli görev zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamak. Ne kadar kendimizi dış dünyadan uzak tutar isek o kadar bu konuda sonuç alırız. Özellikle 65 yaş üstü büyüklerimiz ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı uyarsak da aslında herkes dikkatli olmalı. Bizler dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın sağlığını göz önünde bulundurarak kentimiz genelinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bizler tedbiri almaya her ne kadar özen göstersek de evde kalın çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ GAÜ YURTLARINA YARDIM PAKETLERİNİ ULAŞTIRDI.