Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ülkemizi temsil edecek

Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılmak için ülkeden ayrıldı.

Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 18-24 Nisan tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 25’nci Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılacak. TRT’den sonra Türkiye’nin en uzun soluklu çocuk şenliği olma özelliğine sahip ‘Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ için bu yıl; Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Romanya, Slovakya ve Ukrayna’dan 230 çocuk 18 Nisan’da Karşıyaka’ya gidecek. Girne Belediyesi meclis üyesi Celal Özbekoğlu’nun yanısıra müzisyenler, belediye personeli ve halk dansları ekibinden oluşan 23 kişilik ekip İzmir’e gitmek için bugün ülkeden ayrıldı.

Güngördü: Dünya çocuklarının kaynaşmasına katkı
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girneli çocukların farklı ülkelerden çocuklarla bir araya gelmesiyle kültürel alışveriş yaşanacağını ve toplumsal kaynaşmaya önemli katkı sağlayacağını söyledi. Nidai Güngördü, bu gibi etkinliklerin dünya çocuklarının kaynaşmasının yanı sıra dünya barışına da katkıda bulunduğunu kaydetti.

Önceki Haber GİBETSU’NUN SON OYUNU “BAŞTAN ÇIKARMA” KONYA YOLCUSU