GİBETSU’NUN SON OYUNU “BAŞTAN ÇIKARMA” KONYA YOLCUSU

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU)’nun “Baştan Çıkarma” isimli son oyunu, Konya Devlet Tiyatroları’nın Bin Nefes Bir Ses, 10. Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’nde sahneleniyor.

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU)’nun son oyunu “Baştan Çıkarma”, 20-30 Nisan 2017 tarihlerinde Konya Devlet Tiyatroları’nın düzenleyeceği, “Bin Nefes Bir Ses, 10. Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’nde sahne alıyor.
Sanat Yönetmeni Derman Atik yaptığı açıklamada, “Baştan Çıkarma” oyununun 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği 7. Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yaptığını, oyunun Konya’da 27 Nisan’da Girne Belediyesi ve KKTC’yi temsil edeceğini söyledi.
Türkiye’den 6, yurt dışından 5 olmak üzere 11 oyunun sahneleneceği festivalde, Konya, İstanbul, Sivas, İzmir ve Van Devlet Tiyatroları yanında Kazakistan, Bulgaristan ve Gagavuzyeri (Moldova) tiyatroları da perdelerini açacak.

Oyun hakkında

Bulgar yazar Stefan Tsanev’in yazıp, Hüseyin Mevsim’in Türkçeye çevirdiği oyunun rejisini Girne Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik yapıyor.
Baştan Çıkarma isimli oyun, karısının kendisini aldattığından şüphelenen Yosif’in en yakın arkadaşını zorla ikna edip kendi evine götürmesini, karısını baştan çıkarmaya zorlamasını ve bu zorlama sonunda gelişip değişen, farklı bir sonuca yönelen ilişkiler sarmalının günümüz evlilik sorunsalı ile örtüşmesini konu alıyor.
Oyunda, Sevil Sargın, Ersin Sargın ve Mehmet Soyluoğlu rol alırken, yönetmen yardımcısı Gülüşan Gazanfer, ışık tasarımı Mahir Köksal, ışık ve müzik uygulaması M. Evren Mercimekçi, dekor tasarımı Hakan Özdemir, teknik sorumlu Aelita Futsi ve Mehmet Saygıer yer alıyor.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber SÜRÜCÜLERE UYARI!