GİRNE BELEDİYESİ HAKSIZ İDDİALAR ÜZERİNE AÇIKLAMADA BULUNDU

1

Girne Belediyesi, Kurtuluş Caddesi’ndeki yeşil alanla ilgili ortaya atılan haksız iddialar üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Girne Belediyesi, son günlerde sosyal medyada ve bazı yayın organlarında Kurtuluş Caddesi’ndeki yeşil alanı özel bir şirkete verdiği yönündeki iddialar üzerine yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Girne Belediyesi sınırları dahilinde, belediyeye ait yeşil alanda bulunan trafoya, Elektrik Kurumu’nun yönlendirmesi ve denetiminde yine yeşil alandan geçecek bir bağlantı için özel bir inşaat şirketinin, belediyeye müracaatta bulunduğu, söz konusu firmanın bir taahhüt vererek, belediyeden kazı için izin aldığı belirtildi.
Açıklamada, firmanın taahhüdünde; toprak altında kalacak bu hattın hiçbir şekilde yeşil alanın kullanımını etkilemeyeceğini, mevcut ağaçları koruyacağını, ilave ağaçlar ve bitkiler dikeceğini, çocuklar için bir oyun gurubu yapacağını belirttiği kaydedildi.

“Mevcut durumlar saptırıldı”

Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere, Belediyemiz yeşil alanları atıl durumdan kurtarmak ve bölgeye nefes alacağı bir alan yaratmak için, yeşil alanların düzenlenmesine öncelik vermektedir. Belediyemiz yeşil alanların değerlendirilmesi için böylesine çaba sarf ederken ne yazık ki, mevcut durumlar saptırılmıştır. Şikayetçi tarafın mevcut duvarları hem yeşil alanı hem de özel araziyi ihlal etmiş durumdaydı. Yapılan resmi hudut tespitlerinde de bu saptanmıştır.
Hem işini en iyi şekilde yapmaya çalışan belediye personeline hem de Girne’nin daha yeşil, daha çağdaş ve daha huzurlu bir kent olması vizyonuyla yola çıkan belediye idaresine çok büyük bir haksızlık yapılmıştır. Bu haksız saldırının, düşünülmeden ve eksik bilgiyle yapıldığına inanıyoruz, yasal haklarımız saklı kalmak koşuluyla bu aşamada bu açıklamayı yapmayı uygun bulduğumuzu saygılarımızla bildiririz.”

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NDEN SPORA BÜYÜK KATKI