GİRNE BELEDİYESİ DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ’NDEN AKRAN ZORBALIĞI KONUSUNDA EĞİTİM

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, Akran Zorbalığı Farkındalık Haftası nedeniyle 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Rehberlik Servisi’nin gerçekleştirdiği etkinlikte eğitim vererek destekte bulundu.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Akran Zorbalığı” konulu eğitim, 11 Aralık 2020 Cuma günü 19 Mayıs Türk Maarif Kolejinde gerçekleştirildi.    7. Sınıf öğrencilerinin katıldığı eğitimde akran zorbalığının tanımı, çeşitlerinin bildirisi, alınabilecek ve yapılabilinecek önlemlerin aktarılması, öfke kontrolü ele alındı. Eğitim, Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi Personeli Psk. Behiye Kaşif tarafından verildi.

Güngördü: Gençlerin geleceği için eğitim önemli

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Akran Zorbalığı” çocukların psikolojilerini olumsuz etkilediğini söyleyerek, gençlerin topluma yararlı, şiddetten uzak ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için eğitim ve farkındalık çalışmalarının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYE VE BEL-PAZ ÇALIŞANLARI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNE KATILDI