GİRNE BELEDİYESİ BÖLGELERE PROGRAM DAHİLİNDE SU VERİLECEĞİNİ AÇIKLADI

11205140_1210716538957921_5684402673988374330_n

GİRNE BELEDİYESİ VATANDAŞI SU KULLANIMI KONUSUNDA UYARDI

*** Girne Belediyesi Girne ve bağlı köylerde yaz dönemine girilmesi ve su tüketiminin artması nedeniyle tüm bölgelere yaz programı dahilinde su verileceğini duyurdu. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vatandaşlar suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyarıldı.

Girne Belediyesi Girne ve bağlı köylerde yaz dönemine girilmesi nedeniyle tüm bölgelere yaz programı dahilinde su verileceğini duyurdu. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bölgelere yaz programı dahilinde su verilmesi nedeniyle vatandaşlar su kullanımı ile ilgili uyarıldı. Su dağılım programı konusunda Girne Belediyesi Su İşleri Şubesi’nden bilgi alınabileceği, gelecek hafta itibarıyle su ile ilgili sorunların iletilebileceği direkt hat oluşturulacağı belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Yaz aylarında su tüketiminin artmasından dolayı suyun bölgelere dağıtılmasıyla ilgili bir düzenlemeye girilmiştir. Kesintilerin sebebi teknik veya idari bir sorun değildir. Su kuyularımızda, hatlarımızda ve şebekede herhangi bir arıza bulunmamaktadır. Bölgelere program dahilinde su verilecektir. Suyun dikkatli kullanılması halinde su sıkıntısı en asgari düzeyde hissedilecektir” dedi.

“Su kaynakları dikkatli kullanılmalı”

Güngördü, su kaynaklarının çok dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle yaz mevsiminde, aşırı sıcaklardan dolayı yer altı sularının çekildiğini, bu durumun ilerleyen yıllarda sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.
Güngördü, “Vatandaşlarımızın, hayat kaynağımız olan suyu daha bilinçli kullanması, israftan kaçınması gerekiyor. Halkımızdan su kullanımı konusunda daha hassas davranmasını istiyoruz.” dedi. Güngördü, vatandaşları konuyla ilgili hassas davranmaya, evlerinde, işyerlerinde, bahçelerinde ve su kullandıkları bütün yaşam alanlarında gereksiz su kullanımlarından kaçınmaya çağırdı.

Önceki Haber ARAŞTIRMACI YAZAR ALİ NESİM 9 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ ANILIYOR