KUZEY KIBRIS KONULU MÜZİKLİ OYUN VE MÜZİKAL OYUN YAZMA YARIŞMASI

01 GB Müzikli Oyun ve Müzikal Oyun yazma yarışması post (4)

GİRNE BELEDİYESİ

KUZEY KIBRIS KONULU MÜKLİ OYUN VE MÜZİKAL OYUN YAZMA YARIŞMASI

KOŞULLAR:

1. Yarışmaya, Kuzey Kıbrıs’tan, Türkiye’den ve dünyanın her yerinden, herkes katılabilir.
  2. Katılım için yazım dili Türkçe olmalıdır. Konu kısıtlaması yoktur. Yarışmacılar özgün eserlerle başvurabilirler.
  3. Yarışmaya katılacak oyunların konusu; Kuzey Kıbrıs’ın tarihinden, kültüründen, folklorundan, mitolojisinden, halk oyunlarından, masallarından, efsanelerinden, destanlarından, coğrafyasından ve benzeri konulardan esinlenilebilir, yararlanılabilir veya yazılacak oyunlar Kuzey Kıbrıs’ta geçmek kaydı ile fantastik içeriklerde hazırlanmalıdır.
  4. Turizm amaçlandığına göre başlıca “barış”, “aşk”, “güzellik”, “tatil” ve benzeri değerlerin tema olarak seçilmesi ve olumlu (ülke yararına ) olarak uygulanması gerekmektedir.
  5. Yarışmaya katılacak oyunlar daha önce basılmamış, seslendirilmemiş ve sahnelenmemiş veya filme çekilmemiş; sözlü ve/veya yazılı ve/veya sanal ortamda yayınlanmamış, amatör ve/veya profesyonel herhangi bir topluluk tarafından oynanmamış olmalıdır. Ödüllendirmeden sonra dahi 5. Maddede saptanan herhangi bir olumsuzluğa dahil eser otomatik olarak diskalifiye edilir .Herhangi bir şairden ,kompozitörden alıntı varsa eser içerisinde mutlaka belirtilmelidir .Belirtilmeyen ve sonradan da olsa jüri tarafından saptanan olumsuzluk eseri mutlaka yarışma dışı bıraktırır.
  6. Dereceye giren oyunlar belli bir sıra ( repertuvar anlayışı çerçevesinde) ile 3 yıl içinde Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu tarafından sahnelenebilir. Bu süre zarfında dereceye giren oyunun başka tiyatrolar tarafından sahnelenmesi Girne Belediyesinin yazılı iznine tabidir. Dereceye giren eserlerin yazarları bu ve benzeri sahnelemeler için Girne Belediyesi Tiyatro stüdyosunu yetkilendirmiş sayılır.
  7. Yarışmaya gönderilecek metinler, Times New Roman, 12 punto, 1.5 aralıklı, A4 sayfaya yazılmalıdır. Belirtilen biçimde yazılmayan metinler değerlendirme dışı tutulacaktır.
  8. Teknik koşullar:
  9. Yarışmaya katılacak metinler, en geç 15.02.2021 tarihine kadar 7 (yedi) adet kopya ve 1 adet CD ( veya USB ) ayni zarfa konmalıdır ve DERMAN ATİK Girne Belediyesi Kültür sanat Girne Belediyesi Ecevit caddesi NO: 68 Girne/ KKTC, adresine gönderilmeli veya teslim edilmelidir. 7 (yedi) kopyanın her birinin üzerinde 5 basamaklı (harf veya sayı) bir rumuz yazılmalıdır.
  10. Metin yazarının adı, soyadı, özgeçmişi, posta adresi, elektronik posta adresi, sabit ve mobil telefon numaraları kapalı bir zarfın içinde metinlerin yer aldığı paketin içine konmalıdır.
  11. Kimliği ve rumuzu olmayan metinler değerlendirme dışında tutulacaktır.
  12. Katılımcılar, yarışmaya birden fazla metinle -aynı rumuzu yazmak kaydıyla- katılabilirler.
  13. Seçici kurul gerek gördüğünde özel ve övgüye değer oyun ödülleri verebilir.
  14. Başvuru sahipleri, dereceye giren oyunlar üzerindeki basılı ve dijital tüm kullanım haklarını sadece birinci baskı için Girne Belediyesine devrettiğini kabul eder.
  15. Yarışmaya gönderilen oyunların özgünlüğüne ilişkin sorumluluk yazarına aittir.

1. Üçüncü kişilerin telif hakları konusunda, iddia ve talepleri olması durumunda oyun sahibi uğrayacağı’ ve uğratacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.
  2. Başvuru sahipleri bu şartnamede var olan bütün şartları kabul etmiş sayılır ve değerlendirme sonrasında olsa bile şartlara uymadığı fark edilen eser sahibinden ödülü geri alınır. Bu konuda yetkili makam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mahkemeleridir.

PLANLANAN ÖDÜLLER:

Birinci seçilen eser sahibine ………..10,000 TL
İkinci seçilen eser  sahibine   …………7,000 TL
Üçüncü seçilen eser  sahibine………..5,000 TL
Dördüncü seçilen eser sahibine……..3,000TL
Beşinci seçilen eser sahibine  ………..2,000TL

Seçilen eserler Girne Belediyesi tarafından( bütün eserlerin 1’inci, 2’nci, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci gelen eserler( tümü tek kitap içinde yer alacak şekilde ) kitap halinde basılacaktır. 5 yazarın da eserlerinin içinde olduğu yayınlanmış kitap, KKTC Devlet Kütüphaneleri ’ne profesyonel ve amatör tiyatrolara, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları’na, Girne Belediyesi tarafından resmi olarak gönderilecektir.

Ödüller, 06. 04. 2021 tarihinde Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda yapılacak olan bir törenle sahiplerine verilecektir.

İLETİŞİM :

Derman Atik
Tel: 0533 8519019 /0533 854 20 50 Mail: dermanatik@hotmail.com Adres: Derman ATİK, Girne Belediyesi, Ecevit caddesi NO: 68 Girne – KKTC

Derman Atik
Girne Belediyesi Sanat Y