Daha temiz bir çevre için hep birlikte elele

Girne Belediyesi temizlik şubesi, çevreye karşı duyarlılığı artırmak için Boğaz Piknik Alanı’nda farkındalık yaratmak amacıyla bildiri dağıttı.

Girne-Lefkoşa Anayolu ve Boğaz Piknik Alanı’nda geçen hafta yaptıkları temizlik çalışmasında 247 adet büyük çöp poşeti toplayan Girne Belediyesi temizlik şubesi bugün farkındalık yaratma amacıyla bildiri dağıttı. Çevreye karşı duyarlılığı artırmak için hazırlanan bildiride “İnsan doğanın efendisi değil, yalnızca bir parçasıdır. Ailemizle birlikte geçirdiğimiz piknik alanlarını koruyalım. Temizlik saygı işidir, çevremize saygılı olalım. Çevremizi ve ortak kullanım alanlarımızı kullandıktan sonra temiz bırakalım. Daha temiz bir çevre için hep birlikte elele”yazıyor.

Güngördü: Sağlıklı bir yaşam için duyarlı olalım

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında, Karayolları Dairesi sorumluluğunda olan Girne Lefkoşa Anayolu’nun ve Orman Dairesi’nin sorumluluğunda olan Boğaz Piknik Alanı’nın, çevreye bırakılan pet şişe, teneke, naylon gibi atıkların belediye ekipleri tarafından kısa bir süre önce temizlenmesine rağmen yeniden duyarsız kişiler tarafından kirletilmeye başlandığını söyledi. Nidai Güngördü, “Birileri kirletsin, diğerleri temizlesin” mantığının doğru olmadığını ifade ederek, toplumda farkındalık yaratıp, halkı bilinçlendirmek amacıyla hazırladıkları bildirileri dağıtmaya başladıklarını kaydetti. Güngördü, herkesi sağlıklı bir yaşam için doğaya karşı duyarlı olmaya ve çevreyi kirletmemeye davet etti.

Önceki Haber 7’İNCİ GİRNE KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ’NDE MUHTEŞEM FİNAL!