Zeytin Festivali başladı

Zeytin Festivali başladı

Zeytin Festivali başladı

10 Ekim’e kadar sürecek festivalde çocuklara ve yetişkinlere yönelik sanatsal kültürel etkinlikler, konserler, gösteriler, sportif turnuvalar ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Girne Belediyesi’nin düzenlediği 16. Zeytin Festivali dün akşam başladı. 10 Ekim’e kadar sürecek festival, Girne Kent merkezinde gerçekleştirilen kortejin ardından Zeytinlik Köy Meydanı’nda yapılan törenle açıldı. Konuşmaların ardından zeytin tütsüsü yakıldı ve stantlar gezildi. 16’ncı Zeytin Festivali’nin açılış gecesinde halk dansları gösterisi ve konserler de yer aldı.

Esenboğa: Zeytin ağaçları kesiliyor

Festivalde ilk konuşmayı yapan Zeytinlik Muhtar Vekili Ahmet Esenboğa, festivalin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşarken, zeytin ağaçlarının kesilerek yerlerine bina dikilmesinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Güngördü: İmar planını başlattık

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, zeytin ağaçlarının korunması, çoğaltılması, zeytin potansiyelinin arttırılması, zeytinyağı, zeytin ve yan ürünlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Nidai Güngördü, festivalde yapılan seminerler sayesinde vatandaşın ağaçların korunması konusunda farkındalığının arttığını belirtti. Güngördü, yıllardır Girne’de imar planının olmamasından dolayı kentte yaşanan sorunların arttığını ifade ederek, kentin geleceği için imar planı çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

Akıncı: Bu topraklarda varolacağız

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise imar planının önemine dikkat çekti. Mustafa Akıncı, Zeytin Festivali’nin uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs, Türkiye ve diğer ülkelerden bu kültürü paylaşmak için biraraya geldiğini dile getirdi. Akıncı,“Zeytin barışı simgeler. Bir zeytin ağacı gibi bu topraklarda kök salmak ve bir zeytinin verimliliğinde verimlilik yaratmak için var gücümüzle çalışacak ve bu topraklarda varolacağız” dedi.

Festivalde neler var?

Zeytin festivali kapsamında, çocuklara ve yetişkinlere yönelik sanatsal kültürel etkinlikler, konserler , gösteriler, sportif turnuvalar ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek, kurulan stantlarda zeytin ve yan ürünleriyle çeşitli yiyecek içecek ve el sanatlarının satışı yapılacak.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI.

Önceki Haber Güngördü, Muhtar Özbekoğlu’nu kabul etti

Girne Belediyesi - Bilgi İşlem Bölümü © 2023.