GENÇLİK PLATFORMU PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELDİ

GENÇLİK PLATFORMU PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELDİ

Girne Belediyesi’nin, “Genç düşün, yaşama ivme kat” sloganıyla 15-21 yaş grubu gençlerle birlikte oluşturacağı Girne Belediyesi Gençlik Platformu için projenin paydaşlarıyla toplantı gerçekleştirildi.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, 2000-2006 doğumlu kent ve ülke genelinde gençlerin katılımıyla gerçekleştirilecek proje için Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi, KKTC Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, Girne Gençlik Gelişim Merkezi (GİGEM), Genç Bilişimciler ve İnavasyon Derneği, Zirve İzcilik Derneği, Gençlik Merkezi Birliği, Yaşama Sporla Bağlan Derneği, Zirve İzcilik Derneği, Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi başkan ve temsilcileri tanışma ve yol haritası için bir araya geldi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantının devamında, 3 Haziran 2021 Perşembe günü, belediye meclis odasında paydaşlarla fikir toplantısı düzenlenerek program oluşturulmasına kararlaştırıldı.

GÜNGÖRDÜ: DEMOKRASİ VE KATILIMCILIK ÖNEMLİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nda demokrasi ve katılımcılığın önemine işaret ederek, demokrasi kültürünün gelişmesi için belediye ve kurumların katkı koymasıyla Girne Belediyesi Gençlik Platformu projesinin önemine işaret etti.

Güngördü, gençleri, öğrencileri bir dönem sonra kent ve ülke yönetimini devralmaya hazırlamada katkı sağlanacağına da değinerek, gençlerin bu noktada, aktif katılım sağlamasının önemine değindi.

Güngördü, Girne Belediyesi’nin kent kurultaylarına önem verdiğini, bu platformun kent kurultayına da hazırlık niteliğinde olduğunu ifade ederek, yapılan organizasyonlar ve faaliyetlerle gençlerin aidiyet duygusunun gelişeceğine de inancını belirtti. Güngördü, ” Gençleri ve paydaşlarımızla beraber yürütülecek bu platformu önemsiyorum. ” dedi.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Kurum, kuruluş ve derneklerin, gençler için hazırlanacak projelere katkı koyacağı; kısa, orta ve uzun vadede oluşturulacak programla; gençlerin çeşitli eğitim, etkinlik, atölye çalışmaları düzenleyerek, katılım sağlanmasının planlandığı Girne Belediyesi Gençlik Platformu’na kayıtların devam ettiği belirtildi. Kayıt için, http://www.girnebelediyesi.com/genclik-platformu-kayit/  adresinden başvuru yapılabileceği yapılması gerekiyor. Bilgi ve iletişim için, 0548 890 55 00 numaralı telefon aranabilecek.

Önceki Haber Zeytin Karikatürleri Yarışması Web Sayfası Güncellendi

Girne Belediyesi - Bilgi İşlem Bölümü © 2023.