100’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ GİRNE BELEDİYESİ’NDE SEZONLUK OLARAK İŞE BAŞLADI

03

Girne Belediyesi, daha temiz, güvenli ve yaşanabilir bir Girne için yaz aylarında çalışmalarını yoğunlaştırdı. 100’ün üzerinde öğrenci sezonluk olarak belediyenin temizlik, park bahçe, sağlık gibi bölümlerinde çalışmaya başladı.

Girne Belediyesi, yaz aylarında park, bahçe, temizlik işleri ve sağlık bölümlerinde çalıştırılmak üzere 100’ün üzerinde öğrenciyi sezonluk olarak işe aldı.
Ülkenin turizm başkenti Girne’de daha iyi hizmet verilmesine imkan sağlamanın yanı sıra gençlere yaz tatili süresince çalışma ortamı sağlayan Girne Belediyesi’nde yaz sezonu boyunca görev yapacak olan öğrenciler, sigortalı olarak çalıştırılıyor.

“AMAÇ, ARTAN HİZMET TALEBİNE CEVAP VEREBİLMEK VE GENÇLERE İŞ OLANAĞI SAĞLAMAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 18 bin öğrenci ve ülkede turistik konaklama tesislerinin yatak kapasitesinin yüzde 68’nin Girne İlçesi’nde olması, ülkeye gelen her turistin mutlaka Girne kent merkezini ziyaret etmesi, Güney Kıbrıs’tan gelen günü birlik turistler, devlet daireleri ve işleri için Girne’ye gelen diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlar, asker ve aileleri de dikkate alındığında kentte nüfusun resmi rakamların çok üstünde olduğunu ifade etti. Temizlik çalışmalarının kentte her gün devam etmesine rağmen, nüfusun artmasına ilişkin personel sıkıntısı yaşandığını ve temizlik konusunda yeterli hizmeti vermeye zorlandıklarını kaydeden Güngördü, kentin daha temiz olması ve özellikle yaz aylarında olası yangınları önlemeye yönelik çalışmaları artırabilmek için bu yaz, sezonluk öğrenci sayısının 100’ün üzerinde olduğunu kaydetti. Güngördü, “Amacımız, artan hizmet talebine cevap verebilmek ve gençlere yaz tatillerinde iş olanağı sağlamaktır” dedi.

İHTİYAT SANDIĞI VE SİGORTA PRİMLERİ YATIRILIYOR

Yolların süpürülmesi, çöplerin toplanması ve otların temizlenmesi gibi park bahçe işlerde geçici çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Güngördü, gerek öğrencilere iş imkanı sağlamak gerekse kentte oluşan ihtiyacı karşılamak amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerin sezonluk olarak işe alındığını aktardı.
Güngördü, Girne Belediyesi’nde uzun yıllar sonra üç yıldan buyana gençlerin ihtiyat sandığı ile sigorta primlerinin yatırılarak çalıştırıldığını söyledi. Güngördü, son olarak da vatandaşların çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ İKİNCİ ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ