SERTİFİKALI İNGİLİZCE KURSLARINA KATILACAK 40 KADINA GİKAD AKADEMİ’DEN DESTEK

Girne Belediyesi ve Uluslararası Final Üniversitesi iş birliğinde yetişkinlere yönelik düzenlenen sertifikalı İngilizce kurslarına katılacak 40 kadının kurs ücretinin yüzde 50’si Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Akademi tarafından karşılanacak.

Girne Belediyesi ve Uluslararası Final Üniversitesi iş birliğinde, yetişkinlere yönelik düzenlenen sertifikalı genel İngilizce kurslarına başvuru yapacak ilk 40 kadın kursiyerlerin kurs ücretinin yüzde 50’sinin Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Akademi tarafından karşılanıyor.

Yapılan açıklamada, Uluslararası Final Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek 21 Şubat- 27 Nisan 2022 tarihlerini kapsayan dönemde 10 hafta 60 saatlik İngilizce programına başvuru yapan kadın kursiyerlerin 500 TL olan kurs ücretinin yüzde 50’sinin GİKAD Akademi tarafından karşılanacağı belirtildi.

Kadının iş yaşamında ve sosyal yaşamda gelişimine destek olmak amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, 15 Şubat 2022 tarihine kadar Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ne kursa kayıt ücreti ödeyecek ilk kırk kadın kursiyerden kurs ücreti olarak 250 TL alınacak.

İngilizce kurslarına kayıt yaptıran kursiyerlerin seviye tespit sınavı ise 16 Şubat 2022 tarihinde Final Üniversitesi’nde yapılacak.

KADINLARIN TOPLUMDA HAK ETTİĞİ YERDE OLMASINI DESTEKLEMEK ÖNEMLİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Uluslararası Final Üniversitesi iş birliğinde yapılan İngilizce kurslarının üçüncü ayağının gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu dönemde kursa katılacak kadınların kurs ücretlerinin bir kısmının GİKAD Akademi tarafından karşılanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Girne Belediyesi’nin kadınların üretime teşvikini sağlamak, iş yaşamına katılımı ve kadının toplumda hak ettiği yerde olmasının önünü açmak için yaptıkları çalışmaların desteklenmesinin önemine işaret ederek, GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ve GİKAD Yönetim kuruluna teşekkür etti.

Üniversite iş birliğinde süren kursların ilgi gördüğünü ve bölge halkına önemli bir fırsat olduğunu da ifade eden Güngördü, gerek çalışma hayatında gerekse günlük yaşantı içerisinde sıkça İngilizce konuşanlarla karşı karşıya gelindiğini, farklı dillerde ve kültürlerdeki insanlarla iletişim kurmanın, dolayısıyla yabancı dil bilmenin önemine dikkat çekti.

Kurslar hakkında bilgi almak ve kayıt olmak için, 0 (392) 815 15 08, 0539 112 63 63 numaralı telefonlardan Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin aranabileceği kaydedildi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ KURSİYERLERİ KIŞ DÖNEMİ KURSLARINI BİTİREREK SERTİFİKALARINI ALDI