GİRNE BELEDİYESİ BANDABULİYA VE ÇEVRESİ’NİN CANLANDIRILMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

12615682_1355000261196214_3201397334589174020_o 12474037_1355000131196227_2827432092099832130_o 12615275_1355000311196209_9171111970485446224_oGirne Belediyesi tarafından, Bandabuliya ve çevresinin canlandırılması için oluşturulan Bandabuliya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Girne Belediyesi tarafından, Bandabuliya ve çevresinin canlandırılması amacıyla Girne Belediye çalışanları, meclis üyeleri, teknik kişiler, turizm ve esnaf yetkililerinin de aralarında bulunduğu Bandabuliya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi oluşturuldu. Komite ilk toplantısını 15 Ocak 2016 tarihinde Bandabuliya’da gerçekleştirdi.
Belediye meclis kararı ile oluşturulan komiteye Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü başkanlık yaptı. Toplantıya, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Turizmci Hüseyin Oskar, Eski Eserler Müzeler Dairesi Emekli Müdürü ve restorasyon uzmanı İlkay Feridun, Kent Kurultayı Ekonomi Komitesi üyesi Salih Coşar, belediye meclis üyeleri ve belediye teknik personeli katıldı.

“Bandabulya 7 yıldır randımanlı çalışmıyor”

Güngördü, Bandabuliya ve çevresinin tarihi kent dokusu içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yaklaşık 7 yıldır randımanlı çalışmayan Bandabuliya’nın, bölge ve kente bir değer katamadığını söyledi.
Güngördü, amaçlarının Bandabuliya ile birlikte yakın çevresinin de kent yaşamına aktif bir şekilde katılımını sağlamak olduğunu ifade ederek, konuyla ilgili ortak akıl çerçevesinde bir karar üretebilmek için böylesi bir komitenin kurulması yönünde karar aldıklarını dile getirdi. Güngördü, toplantıların sonuç alıcı bir şekilde yürütülmesi ve süratli karar üretmesi gerektiği üzerinde durarak, Bandabuliya’nın turizme katılabildiği oranda bölgede önemli bir ekonomik hareketlilik olacağına inancını dile getirdi.

“Bu şekliyle bölgeyi olumsuz etkiliyor”

Gerçekleştirilen ilk toplantıda komite üyelerinin tümünün de konu hakkında görüş ve düşüncelerini ortaya koyduğu belirtildi.
Bandabuliya’nın yıllardır pasif haliyle bölgeyi olumsuz etkilediği, katkı sağlayamadığı ifade edilerek, böylesi değerli bir yapının bölgeye ve turizme kazandırılmasının önemine dikkat çekildi.
Çalışma prensipleri hakkında karar alan komite, toplantı periyotlarını tespit etti. Bundan sonraki toplantıya bölgeden birkaç katılımcının daha yer almasının sağlanacağı, komitenin çalışmaları olgunlaştıktan sonra ise daha geniş katılımlı, halka bilgilendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

Önceki Haber KERVANSARAY YEŞİL ALAN VE ÇOCUK PARKI İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ