BÜYÜKİŞLİYEN’İN SERGİSİ GİRNE BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ’NDE

TÜRK ÇAĞDAŞ RESMİNİN DUAYENİ BÜYÜKİŞLİYEN’İN SERGİSİ GİRNE BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ’NDE AÇILIYOR

Girne Belediyesi Sanat Galerisi, Türk çağdaş resminin önemli temsilcilerinden, dünyada sanatı ve saygınlığıyla tanınan Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen’in resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün, 5 Mart 2018, saat: 17:00’de açılışını gerçekleştireceği sergiye tüm sanatseverler davet edildi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  “Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen’i kentimizde ağırlamak, eserlerini Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturmak bizler için büyük bir onur, gurur ve heyecan kaynağıdır. Küçük büyük herkesi, Türk resim sanatına damga vuran büyük üstadın eserlerini görmeye davet ediyoruz. ” dedi. Sergi, 15 Mart 2018 tarihine kadar tarihine kadar hafta içi 09:00-12:30, 13:00-16:00, Cumartesi günleri de 10:00-15:00 saatleri arasında halka açık olacak ve ücretsiz gezilebilecek.

SANATÇININ ÖZGEÇMİŞİ

Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, 1946 yılında Adana’da doğdu. 1967’de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nü bitirdi. 1970’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmayı kazanarak uzmanlık eğitimi için Almanya’ya gitti ve Kassel Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gördü. 1983’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde doktora yaptı. 1986’da doçent, 1992’de profesör oldu. 1997 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine atandı.

Sanatçının resimlerinde, çok anlamlılık oluşturmayı amaçlayan bir eğilim, daha serbest, spontan ve dışavurum öğelerine ağırlık veren bir anlayış düzeyi görülmektedir. Yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.

Önceki Haber Girne Belediyesi, hizmet araçlarını geliştirmeye devam ediyor