Sevim Erdal’ın, “Hope-Umut”adlı kişisel sergisi, Girne’de açıldı.

Sevim Erdal’ın, “Hope-Umut”adlı kişisel sergisi, Girne’de açıldı.

Sevim Erdal’ın, “Hope-Umut”adlı kişisel sergisi, Girne’de açıldı.

Sanatçı Sevim Erdal’ın, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Yararına düzenlediği , “Hope-Umut”adlı kişisel sergisi, Cumartesi günü Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. 

Belediyeden verilen bilgiye göre; Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer,Vakıf yararına sergi düzenleyen Sanatçı Sevim Erdal’a ve serginin gerçekleşmesine katkı koyan Girne Belediyesine teşekkür ederek, Vakfın tarihçesi ve amaçları hakkında bilgi verdi.

Sanatçı Sevim Erdal’da, 20 yıldır sanatla uğraştığını ve böyle anlamlı sergiye hayat vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, sanat çalışmalarında kendisine destek olan ailesine ve serginin gerçekleşmesine katkı koyan Girne Belediyesine teşekkür etti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü sergide yaptığı konuşmada; ”Umut en son ölür, dolayısıyla umudumuzu hiçbir zaman tüketmememiz ve her zaman üretmemiz lazım.
Sevim Erdal’ın, resim ve heykel çalışmalarıyla 20 yıldır sürekli üreten bir sanatçı olduğunu, birçok sergiye imza attığını anımsatan Güngördü,serginin, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına düzenlenmesi açısından ayrı bir önem taşıdığını vurguladı..
“ Ürettiklerimiz ve kazançlarımızı, toplumla paylaştığımız zaman, kazandıklarımızı, elde ettiklerimizi ihtiyaçlı ve dezavantajlı gruplarla paylaştığımız zaman anlam bir anlamı kazanır”diyen Güngördü, Vakfın da, Kıbrıs Türk Toplumunda, genç yaşta kanser hastalığına yakalananlar ve onların aileleri için çok önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.
Resim,heykel,seramik gibi 40 parça eserden oluşan “Hope” adlı sergide yer alan eserlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfına bağışlanacak.

Sergi , 22 Şubat – 4 Mart 2020 tarihleri arasında, hafta arası 10.00-17.00, cumartesi günü ise, 10.00-15.00saatleri arasında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek…

Önceki Haber “Hope” Solo Exhibition By Sevim Erdal Sergisi

Girne Belediyesi - Bilgi İşlem Bölümü © 2023.