18. Zeytin Festivali başlıyor

Girne Belediyesi’nin düzenlediği 18. Girne Zeytin Festivali, 4 Ekim Cuma günü saat 18:00’da Girne Ramadan Cemil Meydanı’ndan Atatürk Anıtına gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Zeytinlik köyü festival alanında saat 19:00’da açılış konuşmaları yapılacak, tütsü yakılacak ve stantlar gezilecek. Zeytinlikte 8 Ekim’e kadar sürecek festivalde; zeytin ve zeytin ürünlerinin sergilenmesi, yiyecek ve el işi stantları, zeytinle ilgili sunumlar, konserler, çocuk ve gençlik etkinlikleri, sergi, halk dansları gösterileri, yemek yarışması, bilardo turnuvası, satranç ve tenis şenliği yer alacak. Bu yıl ilk kez zeytin hasat etkinliği ve çakıstes yapımı gerçekleştirilecek.
Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun saat 19:30’da, Anamur Belediyesi Konservatuarı Büyükler Halk Dansları Ekibi’nin saat 20:45’te gösteri sunacağı festivalin ilk gününde 19:45’te Grup Otantik ve saat 21:00’da Grup SOS konser verecek.

Önceki Haber Ekinci’nin, “İz” isimli resim sergisi açıldı