Zabıta birimleri ilk yardım eğitimlerini tamamladı

Girne Belediyesi Trafik Zabıta Birimi ve Zabıta, Kent Güvenlik Birimi ekipleri, KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri tarafından verilen ilk yardım eğitimlerini başarıyla tamamladı. Halkın güvenliği ve sağlığı için her alanda aktif rol oynayan zabıta birimleri, aldıkları eğitimle, acil durumlara daha etkili müdahalede bulunabilecekler. Eğitimler 14, 17 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Girne Belediyesi’nin düzenlediği eğitim programında, zabıta birimleri temel ilk yardım konularında kapsamlı bir eğitim aldı. Eğitim kapsamında; temel yaşam desteği, kalp masajı, suni teneffüs, yaralanmalar ve kanamalar, aynı zamanda tüp patlamaları, yangın söndürme gibi acil durumlara müdahale teknikleri üzerinde duruldu. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da desteklendi.

Önceki Haber Öğrencilerden anlamlı ziyaret