Yayalaştırma ve Trafik Akış Yönleriyle ilgili çalışma yapılacak

Girne Belediyesi ile Şehir Plancısı ve Ulaşım Uzmanı Dr. Ömer Selvi, Şehir Plancısı Şenol Hatipoğlu ve Şehir Plancısı ve Trafik Mühendisi Mehmet Akyürek arasında Girne Merkez Yayalaştırma ve Trafik Akış Yönlerinin Düzenlenmesi Projesi hakkında sözleşme imzalandı.
Sözleşme kapsamında; Girne Kalesi, Antik Liman çevresi, Ziya Rızkı Caddesi ve bağlanan
arterler, Mustafa Çağatay Caddesi ve ilişkili arterler olmak üzere yaklaşık 70 hektarlık alanda yapılması düşünülen “Girne Kent Merkezi Yayalaştırma ve Trafik Akış Yönlerinin Düzenlenmesi Projesi” hazırlanacak.

Bilgisayar destekli canlandırma yapılacak
Proje süresince uzmanlar mevcut trafiğin bilgisayar destekli canlandırmasını yapacak ve sorunlu bölgeleri tespit edecek. Tespit çalışmasının ardından vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve paydaşlarla toplantılar düzenlenip proje yapım aşamasına geçilecek. Girne Merkez Bölgesinde yer alan Mustafa Çağatay, Ziya Rızkı ve Ecevit Caddeleri boyunca 28 kavşak bölgesinde sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde araç sayımları yapılmaya başlandı.

Güngördü: Gelişen Girne’de trafik yoğunluğu da arttı
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürekli büyüyerek gelişen Girne’de trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çekti. Nidai Güngördü, trafikte yaşanan sorunların giderilmesi için Girne Trafik Ulaşım Master Planı’nı hazırladıklarını ifade ederek, kentteki nüfus yoğunluklarıyla ilgili düzenlemeler konusunda Girne-Çatalköy İmar Planı’nı hazırladıklarını dile getirdi. Yayaların güvenli bir şekilde kent merkezlerinde yürümesi için yayalaştırmanın önemli olduğunu aktaran Güngördü, araç trafiğinin de sorunsuz ilerlemesi için trafik akış yönlerinin yeniden düzenlenebileceğini kaydetti.

Önceki Haber Girne Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı