Yaşam kalitesini geliştirecek konular incelenecek

52868926_2667622819933945_883625435944976384_oGirne Beledyesi Danışma ve Destek Merkezi tarafından gençlere yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla ilgili bir program hazırlandı.

Girne Beledyesi Danışma ve Destek Merkezi, Girne Bölgesindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla ilgili bir program hazırladı. Çalışmalar ilk etapta, Anafartalar Lisesi ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde 4-11 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Program kapsamında; “Gençlik söyleşileri”, “Sağlıklı beslenme ve yeme bozuklukları” ile “Yaşamda teknolojinin yeri ve etkileri” konularında çalışmalar yapılacak.

Gençleri ilgilendiren konular ele alınacak
Psikolog Ayla Kahraman tarafından gerçekleştirilecek gençlik söyleşisinde; başarının önemi, hedef belirleme, sorun çözme, gençliğin kendini ve çevresini anlama, arkadaş ve aile ile iletişim ve genci tehdit eden durumlarla mücadele konuları ele alınacak. Diyetisyen Asena Mertdağ tarafından sağlıklı beslenme ve yeme bozuklukları ile ilgili bilgiler verilecek. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Uzmanı Hasan Özdal ile Yakın Doğu İlkokulu Psikolijik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Uzmanı Çigdem Alasya tarafından da yaşamda teknolojinin yeri ve etkileri ele alınacak.

Güngördü: Çalışmalar gençler için önemli
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geleceğimiz olan gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için eğitim ve farkındalık çalışmalarının son derece önemli olduğunu söyledi. Nidai Güngördü, gençlerin yaşam kalitesini artıracak çalışmaların uzman kişiler tarafından belirlendiğini belirterek, programın ülkenin yetiştirdiği uzmanlar tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti. Güngördü, programa katkı koyanlara teşekkür etti.

Önceki Haber Meclis Toplantısı hk.