Uğur Mumcu Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor

Girne kentinin doğusunda trafiğin güvenli ve akıcı bir şekilde ilerlemesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Girne Belediyesi tarafından hazırlanan Girne Trafik Ulaşım Master Planı’nda trafik yoğunluğunun azaltılması için Uğur Mumcu Bulvarı’nın 4 şerite çıkarılmasıyla ilgili yapılan öneriler doğrultusunda başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında trafiğin güvenli ve akıcı bir şekilde ilerlemesi için Karakum’da Çağra LTD önünde çember ve kavşak düzenlemesi yapılıyor. Proje, Çağra LTD ile Yeni Liman Çemberi arasının refüjle ortadan ikiye bölünmesi ve yolun çift şerite çıkarılması, bulvarın aydınlatılması ile üzerindeki köprülerin genişletilmesini içeriyor.

Güngördü: İlçe büyüdü yol genişletilmedi
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Girne ilçesinin doğudaki bölgeleri ve Girne kenti arasındaki bağlantıyı sağlayan Girne-Değirmenlik Anayolu’nun 1980’li yıllarda bakanlar kurulu kararıyla anayol olarak karara bağlandığını söyledi. Nidai Güngördü, aradan yıllar geçmesine rağmen artan nüfusla doğru orantılı olarak yolun genişletilmediğine dikkat çekerek, diğer teknik ve idari düzenlemelerin yapılmadığını vurguladı. Güngördü, yol üzerindeki trafik yoğunluğunun artması nedeniyle Girne Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda yolun bir bölümü olan Uğur Mumcu Bulvarı’nın 4 şerite çıkarılması için karar alındığını ifade etti.

Trafik rahatlayacak
Güngördü, yolun 4 şerite çıkarılmasıyla Semih Sancar Caddesi’nden gelen çift şerit trafiğin yeni liman çemberinden doğuya doğru çift şerit olarak hareket etmesinin sağlanacağını ve trafiğin rahatlatılacağını belirtti. Güngördü, Çağra LTD önüne yapılacak çember sayesinde anayolun Kadife sokak ile bağlantısının sağlanacağına işaret ederek ileride Çağra LTD ile Cratos Otel arasında kalan güzergahın da çift şerite çıkarılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Önceki Haber Karikatürist seçici kurul üyeleri ödüllendirildi