UCLG-MEWA KÜLTÜR VE TURİZM KOMİTESI GİRNE BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINDA ÇEVRİMİÇİ OLARAK TOPLANIYOR

Girne Belediyesinden alınan bilgiye göre, toplantı, tüm üye ve paydaşları bir araya getirmeyi ve MEWA Bölgesi ekseninde kültür ekosisteminin aktörleri arasında canlı bir fikir alışverişi gerçekleştirmeyi amaçlandığı bilgisi verildi.

Güngördü başkanlığında kültürel miras, kültürel haklar ve sürdürülebilir turizm öncelikleri doğrultusunda başarılı bir çalışma yılını tamamlayan UCLG-MEWA Kültür ve Turizm Komitesi, çevrimiçi toplantıda geçen yılı değerlendirecek ve bütüncül bir anlayışla gelecek yılın planlamasını yapacak.

Önemli konuların görüşüleceği toplantının gündem maddeleri şu çerçevede gerçekleşecek

• 2020 Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi
  • “Kültürel Mirasın Korunmasında Yerel Yönetimlerin Rolü – Türkiye” Lansmanı
  • “Sürdürülebilir Turizm İyi Uygulama Örnekleri Web Sitesi” Lansmanı
  • MEWA Kültür Ağı’nın güçlendirilmesi
  • Paralel Ortaklıklar ve 2021’in Planlanması

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında, yapılacak olan toplantının K.K.T.C ve Girne kenti açısından önemine işaret ederek, Kültür ve Turizm alanında ülkemize değer katacağını belirtti.

Önceki Haber Girne’de Fidanlar toprakla buluştu